Головна Новини Політика зовнішня політика ТКГ з питань Донбасу відновлює засідання: коли і що будуть обговорювати
commentss НОВИНИ Всі новини

ТКГ з питань Донбасу відновлює засідання: коли і що будуть обговорювати

25 серпня в ТКГ збираються поспілкуватися представники підгруп, 26 — безпосередньо очільники делегацій

25 серпня 2021, 12:11
Поділіться публікацією:

Невелика перерва в роботі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу завершилася. Як повідомляє прес-служба вітчизняної делегації, вже в середу, 25 серпня, дипломати на рівні тематичних підгруп відновлять свої онлайн-зустрічі.

ТКГ з питань Донбасу відновлює засідання: коли і що будуть обговорювати

Члени ТКГ збираються почати роботу вже із 25 серпня. Фото із відкритих джерел

На цьому спроби оживити "мінський процес" не зупиняються. На четвер, 26 серпня, заплановано проведення офіційної онлайн-зустрічі глав делегацій.

У переліку питань, які повинні розглянути члени ТКГ, знаходиться кілька дуже важливих тем для жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей. Поміж іншого — це можливість оновити план розмінування населених пунктів, неподалік яких проходили (проходять) бойові дії.

Ще дипломати сподіваються, що вдалося складуться і переговори, які стосуються припинення обстрілів з боку бойовиків ОРДЛО.

Окремим пунктом також є гуманітарний напрям роботи ТКГ. Тут планують обговорити роботу старих і ймовірне відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду, а також перебування представників міжнародних спостерігачів на окупованих територіях. Гостро стоїть і питання про ймовірне відновлення обміну військовополоненими.

До яких результатів призведе відновлення засідань ТКГ, покажуть вже найближчі два дні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, вважає колишній глава вітчизняної делегації в ТКГ, другий президент України Леонід Кучма, що глава Кремля Путін заслужено вважається багатьма політиками вбивцею. Яке думку висловив Кучма, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому, на думку члена ТКГ Сергія Гармаша, в серпні на Донбасі почастішали обстріли російських бойовиків. Деталі — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини