Головна Новини Політика зовнішня політика Війна на Донбасі: що могло стати причиною загострення конфлікту — ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Донбасі: що могло стати причиною загострення конфлікту — ТКГ

На ситуацію на Донбасі може активно впливати геополітична ситуація в Україні

12 серпня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

За кілька останніх днів на сході України почастішали обстріли російських бойовиків. За словами представника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Сергія Гармаша, причиною такої поведінки могли стати прийдешні зустрічі президента Володимира Зеленського з кількома політичними лідерами інших країн, повідомляє УНН.

Війна на Донбасі: що могло стати причиною загострення конфлікту — ТКГ

У ТКГ розповіли, що стало причиною ескалації війни на Донбасі. Фото з відкритих джерел

В цілому Гармаш каже про ймовірні шість причин, які здатні вплинути на загострення військової ситуації на Донбасі. Основною із них член ТКГ вважає геополітику, точніше взаємодію української влади із міжнародними партнерами.

Як відомо, напередодні Дня Незалежності України Зеленський повинен зустрітися в Києві із німецькою канцлеркою Ангелою Меркель. Наприкінці серпня ж українського президента очікує ділова поїздка до Вашингтона та переговори із Джозефом Байденом. Будь-які взаємодії з представниками інших країн Кремль може розцінювати як особисту загрозу, каже Сергій Гармаш.

"Та ж Захарова, спікер російського МЗС, стверджувала, що якщо продовжиться "мілітаризація" України (вони це так називають) і зближення України з НАТО, то це загострить ситуацію на Донбасі", — зазначив представник української делегації.

На думку Гармаша, Донбас для Росії зараз є одним з основних аргументів на плані шантажу української держави.

Не можна не відзначити й інший фактор — стосовно внутрішньої ситуації в Росії, вважає член ТКГ. Гармаш нагадав, що вже восени росіяни будуть голосувати на виборах в Держдуму, і на цьому тлі Кремль використовує будь-які теми, які можуть "об'єднати електорат".

Ще одним ймовірним варіантом, який призводить до ескалації конфлікту, Сергій Гармаш також називає бажання бойовиків залякати мирних жителів Донбасу. Таким чином представники ОРДЛО можуть спробувати очистити для себе додаткову територію, щоб просунутися вперед.

Тристороння контактна група поки не планує позачергових засідань, попри часті обстріли й регулярні повідомлення про поранення і загибель українських захисників. Однак питання загострення військової ситуації, вважає Сергій Гармаш, обов'язково підніметься при діалозі, який повинен відбутися 26 серпня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому деякі експерти вважають, що вже на початку осені Путін може віддати наказ про повноцінний наступ на Україну. Чого, ймовірно, чекає російський президент, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, в яких випадках Кремль готовий погодитися на обмін полоненими, захопленими бойовиками ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини