Головна Новини Політика зовнішня політика Таджицько-киргизький конфлікт: політики пішли на мирову
commentss НОВИНИ Всі новини

Таджицько-киргизький конфлікт: політики пішли на мирову

Голови держкомітетів нацбезпеки обох країн домовилися про розведення військ

30 квітня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

30 квітня голова Державного комітету національної безпеки (ДКНБ) Киргизстану Камчибек Ташиєв та очільник ДКНБ Таджикистану Уларбек Шаршеєв домовилися про негайне відведення військ від спільного кордону. Про це повідомив сам Ташиєв киргизьким ЗМІ.

Таджицько-киргизький конфлікт: політики пішли на мирову

ЗС Киргизстану - фото: Кабар

За його словами, в найближчі декілька днів сторони проведуть демаркацію та делімітацію державних кордонів.

"Зустрічалися на нейтральній території, на КПП "Кизил-Бел", де з таджицької сторони були глава ДКНБ, губернатор Согдійської області, прикордонна служба. Сьогодні вирішили відвести всі війська назад від лінії державних кордонів, ми — в Баткен, і вони подалі", — сказав Камчибек Ташиєв.

Окрім цього голова ДКНБ Киргизстану заявив, що демаркація не можлива без повноцінного обміну земель.

Він також зазначив, що за декілька годин прикордонники Таджикистану відкриють перекриті ними дороги та покинуть територію Киргизії.

Нагадаємо, сьогодні, 30 квітня, в Лейлекському районі Баткенської області республіки Киргизстан відбулася чергова перестрілка на прикордонному пункті. Також у соціальних мережах люди повідомляють про захоплення сіл у Лейлекському районі збройними силами Таджикистану. МВС Киргизстану поки не підтвердило такої інформації, проте й не спростувало її.

Конфлікт між країнами розпочався 29 квітня, коли військові Таджикистану обстріляли киргизьких прикордонників на трьох заставах і двох прикордонних пунктах. А у відповідь на агресію з таджицької сторони військові Киргизстану захопили  прикордонну заставу "Ходжа А'лло". Після цього киргизькі та таджицькі ЗС почали активно стягувати війська до своїх кордонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини