Головна Новини Політика зовнішня політика На киргизько-таджицькому кордоні знову гаряче: нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На киргизько-таджицькому кордоні знову гаряче: нові подробиці

На киргизько-таджицькому кордоні поновилися бойові дії

30 квітня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 квітня, в Лейлекському районі Баткенської області республіки Киргизстан відбулася чергова перестрілка на прикордонному пункті. Про це повідомляють киргизькі ЗМІ з посиланням на місцеве МВС.

На киргизько-таджицькому кордоні знову гаряче: нові подробиці

ЗС Киргизстану - фото: sport.kg

Вони зазначають, що бій триває вже близько години. Наразі киргизька сторона повідомляє про наявність поранених, серед яких є працівники міліції. Інформації про точну кількість жертв поки немає. 

Також ЗМІ Киргизстану стверджують, що в соціальних мережах люди повідомляють про захоплення сіл у Лейлекському районі збройними силами Таджикистану. МВС Киргизстану поки не підтвердило такої інформації, проте й не спростувало її.

Нагадаємо, що 29 квітня, військові Таджикистану обстріляли киргизьких прикордонників на трьох заставах і двох прикордонних пунктах. А у відповідь на агресію з таджицької сторони військові Киргизстану захопили  прикордонну заставу "Ходжа А'лло".

Додамо, що в середині жовтня 2020 року Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в нападах і порушенні перемир'я за посередництва Росії, оскільки на Південному Кавказі тривали найзапекліші бої, починаючи з 1990-х років.

Баку заявив, що в результаті вірменського ракетного удару в місті Гянджа загинули 13 мирних жителів і понад 40 отримали поранення, а Єреван звинуватив Азербайджан у масових обстрілах.

Вже 17 жовтня уряди Вірменії та Азербайджану, які брали участь у збройному конфлікті в Нагірному Карабасі, домовилися про гуманітарне перемир'я в зоні конфлікту. Рішення було прийнято завдяки заяві президентів Франції, Росії та США, які представляють країни-співголови Мінської групи ОБСЄ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини