Головна Новини Політика зовнішня політика Стратегічним партнером України став Азербайджан, а не сусідні Румунія і Словаччина
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегічним партнером України став Азербайджан, а не сусідні Румунія і Словаччина

У стратегії нацбезпеки в списку країн-партнерів відсутня Румунія - чорноморська держава-член НАТО, яка має досить сильні антиросійські переконання як в суспільстві, так і серед політиків

15 вересня 2020, 18:06
Поділіться публікацією:

У новій стратегії національної безпеки, яка була представлена Президентом України вчора, 14 вересня, в переліку держав  — стратегічних партнерів присутній Азербайджан, але немає кількох сусідніх держав. Про це повідомляє "Європейська Правда".

Стратегічним партнером України став Азербайджан, а не сусідні Румунія і Словаччина

Джерело: delo.ua

Основними напрямки зовнішньополітичної діяльності є ЄС і НАТО з певною метою в набутті повноправного членства.

Країнами, з якими Україна буде розвивати подальше "всебічну співпрацю" і "стратегічне партнерство", будуть США, Британія, Канада, Німеччина, Франція, а також Азербайджан, Грузія, Литва, Польща, Туреччина.

У той же час, в списку країн-партнерів відсутня Румунія — чорноморська держава-член НАТО, яка має досить сильні антиросійські переконання як в суспільстві, так і серед політиків.

У пріоритетних напрямках розвитку України в новій стратегії немає Словаччини, яка для розвитку енергетичної промисловості важливіша, ніж Азербайджан, адже весь обсяг газу йде через словацький кордон.

Рівню країн-держав з "партнерськими відносинами" тепер відповідають "інші держави Балтії (крім Литви) і держави Північної Європи". Ще дві держави, з якими межує Україна — Молдова і Білорусь, знаходяться в блоці, який пов'язаний з "прагматичними відносинами". А з державами Азії, Близького Сходу, Африки та Південної Америки Україна буде розвивати "взаємовигідне економічне співробітництво".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Telegram-канали просувають ідею про призначення Єрмака віце-президентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини