Головна Новини Політика зовнішня політика Столтенберг відповів на слова Папи Римського про війну в Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг відповів на слова Папи Римського про війну в Україні: подробиці

Генеральний секретар Альянсу наголосив, що НАТО продовжує підтримувати Україну

16 червня 2022, 19:03
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що за війну в Україні несе відповідальність Володимир Путін. Таку заяву він зробив під час брифінгу після дводенного засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу у Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів про заяву Папи Римського Франциска. 

Столтенберг відповів на слова Папи Римського про війну в Україні: подробиці

Генеральний секретар Альянсу (фото з відкритих джерел)

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що  війна Росії проти України могла бути "певним чином спровокована". Коментуючи слова понтифіка, на прохання журналістів, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні — це війна Путіна.

"Війна в Україні — це війна президента Путіна. Це війна, яку він вирішив вести проти незалежної суверенної держави. І те, що робить НАТО впродовж багатьох років, — підтримує незалежну суверенну державу в Європі", — підкреслив Столтенберг.

 Столтенберг заявив, що країни НАТО дають поради, озброєння ЗСУ та беруть участь у їх навчанні

"Президент Путін і Москва несуть відповідальність за цю жорстоку агресію проти незалежної держави України", — наголосив Столтенберг.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  чекати Україні, Фінляндії та Швеції від саміту НАТОМіністр оборони України Олексій Рєзніков, розповідаючи про підсумки третьої зустрічі у форматі "Рамштайн", зазначив, що наші партнери й надалі підтримуватимуть Україну; НАТО має найбільшу єдність у своїй історії; Україна переможе. Відомо, що наприкінці червня відбудеться саміт НАТО у Мадриді, куди запрошено і президента України Володимира Зеленського. Чи НАТО демонструє супер-єдність? Які очікування від саміту, наміченого на 29-30 червня? 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини