Головна Новини Політика зовнішня політика Стефанчук назвав Пристайко фаховим кадровим дипломатом і заступився за нього
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук назвав Пристайко фаховим кадровим дипломатом і заступився за нього

Стефанчук заявив, що рішення про відсторонення Вадима Пристайко прийматиме Зеленський

14 лютого 2022, 17:41
Поділіться публікацією:

Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України, прокоментував ймовірність відкладення вступу України до НАТО та заяву посла України в Великій Британії Вадима Пристайка про те, що заради недопущення війни з Росією, Україна готова відмовитись від членства в Альянсі. Про це голова українського парламенту розповів під час брифінгу, передає портал "Коментарі".

Стефанчук назвав Пристайко фаховим кадровим дипломатом і заступився за нього

Руслан Стефанчук. Фото з сайту Верховної Ради

За словами Стефанчука, Україна не відмовляється від своїх планів і надалі буде рухатись, аби приєднатись до НАТО. Станом на зараз у Верховній Раді України не ведуться консультації щодо змін до Конституції України в частині членства України в НАТО.

"Я дію чітко відповідно до Конституції України, де передбачений курс України в ЄС та НАТО. Я докладу усіх зусиль, щоб це сталось", — заявив голова Верховної Ради.

Щодо заяви Вадима Пристайка, то голова парламенту висловився на його захист, вважаючи, що його слова неправильно трактували. 

"Пристайко є доволі фаховим кадровим дипломатом. Мені це все видається не як позиція, а можлива якась дизкомунікація, яка відбулася. Знаючи пана Пристайка та його позицію, він є прихильником ідеї вступу України до НАТО. А кадрове рішення щодо нього — це виключно компетенція президента України і я думаю він буде приймати рішення не на підстав якихось порад чи підказок, а на підставі детально вивчених  деталей справи", — сказав Стефанчук. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" вже писали, що в українському МЗС запевнили, що слова Пристайка, нібито Україна готова відмовитися від курсу до Північноатлантичного Альянсу для запобігання війні з Росією, вирвані з контексту. Натомість у Росії зраділи заяві Пристайка щодо НАТО. 

Читайте також: Розворот на 180 градусів: чому в Україні заговорили про відмову від членства у НАТО



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини