Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо з ким новий глава МЗС України провів перші телефонні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо з ким новий глава МЗС України провів перші телефонні переговори

Андрій Сибіга зателефонував зі своїм польським колегою Радославом Сікорським

6 вересня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні переговори після призначення на посаду, що сталося напередодні. Як передає портал "Коментарі", про це Сибіга написав у X (Twitter).

Стало відомо з ким новий глава МЗС України провів перші телефонні переговори

Андрій Сибіга. Фото: із відкритих джерел

Першим партнером Сибіги у телефонних переговорах став голова польського МЗС Радослав Сікорський.

"Сьогодні вранці я провів свою першу телефонну розмову як міністр закордонних справ України з моїм польським колегою Радославом Сікорським, щоб підтвердити українсько-польське стратегічне партнерство та добросусідські відносини", – написав глава українського МЗС.

За його словами, "Україна та Польща мають спільного ворога та спільну мету – зберегти наші двосторонні зв'язки міцними". Він додав, що розмова проходила польською "на знак поваги".

"Я з нетерпінням чекаю на можливість незабаром привітати мого польського колегу в Києві. Я подякував Польщі за підтримку України, поінформував міністра Сікорського про ситуацію на фронті і наголосив на важливості подальшого зміцнення обороноздатності України", – додав Сибіга.

Читайте також на порталі "Коментарі" – новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга пообіцяв суттєво змінити підхід держави до підтримки українців за кордоном.

Виступаючи під час обговорення свого призначення, він заявив, що понад 7,5 мільйонів українців перебувають за межами країни.

"Ми максимально спростимо процедуру надання консульських послуг. Вже впроваджено систему 'електронний консул'. Плануємо розширити мережу консульських установ та підвищити якість послуг", — зазначив Сибіга.

Міністр також підкреслив, що для досягнення перемоги потрібна як сучасна зброя, так і ефективна зовнішня політика.

"Наші дії мають бути швидкими", — наголосив він.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини