Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, якою буде роль США у вирішенні війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, якою буде роль США у вирішенні війни на Донбасі

Це дасть поштовх для реалізації нормандських угод

9 лютого 2021, 11:55 comments1467
Поділіться публікацією:

В українській делегації в мінській ТКГ розповіли про те, якою може бути роль США в переговорному процесі при новій адміністрації президента Джо Байдена. Про це розповів спікер української делегації Олексій Арестович в ефірі каналу "Україна 24".

Стало відомо, якою буде роль США у вирішенні війни на Донбасі

Фото: Google

Він прокоментував ініціативу Президента України Володимира Зеленського, який хоче залучити США до переговорів до Донбасу. За словами Арестович, такий розвиток подій можливий через повернення посади спеціального представника США по Донбасу.

Речник української делегації зазначив, що всі пам'ятають, яку роль в процесі грав Курт Волкер, який також є одним з кандидатів на цю посаду.

За його словами, ми можемо чітко побачити принципову позицію США з питання Донбасу і бажання американців допомогти Україні в Нормандському і Мінському форматі.

Арестович підкреслив, що приєднання США до переговорного процесу дасть потужний поштовх для того, щоб угоди були реалізовані.

Також він висловив надію на те, що на найближчому засіданні ТКГ вдасться домовиться з росіянами про відкриття пунктів пропуску в Щастя і Золотому.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Початку війни на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, яка не була визнана Україною і міжнародним співтовариством.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що німецький лідер озвучив свою позицію з приводу майбутнього України.

Читайте також, якою буде політика Байдена щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини