Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, скільки країн і на якому рівні будуть представлені на саміті миру у Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки країн і на якому рівні будуть представлені на саміті миру у Швейцарії

Більшість країн будуть представлені на саміті миру на найвищому рівні

14 червня 2024, 21:53
Поділіться публікацією:

Із 92 держав, які візьмуть участь у Глобальному саміті миру, 57 будуть представлені президентами, віце-президентами або главами урядів.

Стало відомо, скільки країн і на якому рівні будуть представлені на саміті миру у Швейцарії

Швейцарський саміт миру розпочнеться 15 червня. Фото з відкритих джерел

Як повідомив уряд Швейцарії, ще 29 держав будуть представлені на міністерському рівні – здебільшого очільників МЗС.

Повідомляється, що 6 країн направлять послів: Індонезія, Ізраїль, ОАЕ, Південна Африка, Філіппіни та Бразилія. Індія буде представлена секретарем МЗС.

У конференції також візьме участь Саудівська Аравія, яка буде представлена главою МЗС.

При цьому на саміті не буде представника Китаю.

З міжнародних організацій у Швейцарії будуть представлені Рада Європи, ОБСЄ, Організація американських держав, ключові інституції ЄС (Європейська рада, Європейська комісія, Європейський парламент), а ООН і Вселенський патріархат будуть на саміті у статусі спостерігачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угоду підписано терміном на 10 років. Безпекова угода є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні окремі категорії чоловіків віком до 25 років також можуть бути мобілізовані, хоча новий закон передбачає мобілізацію військовозобов'язаних, яким виповнилося 25 років. "Резервісти — це ті, хто раніше проходили військову службу, закінчили військову кафедру або ті, кого визнали непридатними до проходження військової служби в мирний час та обмежено придатними для служби в особливий період", — розповіла адвокат Ольга Леонтьєва. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Клаус

14 червня 2024, 21:19

Ничего это не значит.Пусть хоть 192 .Нужно только две страны.


Новини