Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Україна зможе віддати борги МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна зможе віддати борги МВФ

Мова йде й про інших кредиторів

1 лютого 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді розповіли про те, коли Україна зможе віддати всі борги Міжнародному валютному фонду і позбутися від кредитної залежності. Про це повідомив глава фінансового комітету і нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев, передає Telegram-канал "PavlovskyNews".

Стало відомо, коли Україна зможе віддати борги МВФ

МВФ. Фото: Google

За словами Гетманцева, вже через 3-4 роки Україна зможе повністю розплатитися з боргами міжнародним донорам. Мова йде не тільки про МВФ, а й інших кредиторів.

Він зазначив, що Україна має достатні фінансові потужності та потенціал, щоб виконати всі кредитні зобов'язання у 2021 році.

Також нардеп заявив, що без нової програми співпраці з МВФ це буде зробити набагато складніше, тому що мова йде не тільки про джерело погашення кредитів, а й сигналі для іноземних інвесторів, які зможуть купувати українські цінні папери під менший відсоток.

За прогнозами самого Гетманцева, вже через 3-4 роки наша країна зможе повністю відмовитися від кредитів міжнародних організацій.

У 2021 році Україна повинна виплатити борг МВФ у розмірі 1,7 мільярда доларів, а перший платіж повинен бути здійснений вже 4 лютого.

Данило Гетманцев пройшов в Раду за списком "Слуги народу" під номером 20. Він очолив комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Також є доктором юридичних наук, професором і адвокатом.

У Парламенті Гетманцев став відомий після ініціативи про введення касових апаратів для малого бізнесу, яка викликала масові протести з боку ФОПів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому в Україні є затримка з вакцинацією від коронавірусу.

Також читайте про внутрішні війни в Офісі Президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини