Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Байден може приїхати в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Байден може приїхати в Україну

Байдена особисто запросив президент Зеленський

6 березня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України розповіли про те, коли можна очікувати потенційного візиту нового президента США Джо Байдена в нашу країну після офіційного запрошення президента України Володимира Зеленського. Про це у відомстві повідомили у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Стало відомо, коли Байден може приїхати в Україну

Фото: ABC

Повідомляється, що Президент України Володимир Зеленський запросив Джо Байдена приїхати з візитом в Україну в серпні 2020 року, коли відбудеться перший саміт Кримської платформи по деокупацію півострова, а також святкування 30-ї річниці незалежності України.

У Міністерстві закордонних справ не уточнили, коли варто очікувати візит Володимира Зеленського в Сполучені Штати, а також не дали відповіді, чи прийняв Джо Байден запрошення свого українського колеги.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії країни. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія вибірників.

Він офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років. Під час церемонії Байден заявив, що буде президентом усіх американців.

До обрання президентом Джо Байден працював віце-президентом в адміністрації 44 президента США Барака Обами з 2008 по 2016 роки. Він приїжджав з візитом в Україну в цьому статусі і виступав у Верховній Раді.

Після вступу на посаду президента Байден пообіцяв допомагати Україні в боротьбі з російською агресією і заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої країни.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, хто може стати новим главою Офісу Президента.

Читайте також, чи варто залучати США до переговорів по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини