Головна Новини Політика зовнішня політика Росія блокує роботу ТКГ по питанням Донбасу — Офіс президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія блокує роботу ТКГ по питанням Донбасу — Офіс президента

Долучення США до перемовин може стимулювати роботу ТКГ

5 березня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

Військовий конфлікт на Донбасі неможливо врегулювати, адже роботу Тристоронньої контактної групи всіма можливими способами гальмують представники Росії. Так вважає очільник Офісу президента Андрій Єрмак, про що інформує видання DW.

Росія блокує роботу ТКГ по питанням Донбасу — Офіс президента

Росія блокує роботу ТКГ. Колаж: 24 канал

На думку посадовця, російські дипломати та представники самопроголошених республік використовують будь-які можливості, аби унеможливити ведення діалогу в процесі роботи ТКГ. Україна намагається з усіх сил продовжувати працю в плані поліпшення ситуації на окупованому Донбасі. Утім, за словами Єрмака, "практично жодне питання не рухається уперед".

Керівник ОПУ обурюється тим, як росіяни взагалі поводяться під час зустрічей представників групи. На переконання Андрія Єрмака, РФ відчуває себе медіатором перемовин, а не однією зі сторін конфлікту. Зрозуміло, що українських дипломатів подібна позиція не влаштовує — вони знають, наскільки сильний вплив Росії на тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей.

Імовірно, для стимуляції учасників ТКГ до перемовин долучать представників Сполучених Штатів. Принаймні, Андрій Єрмак не відкидає подібну можливість і стверджує, що західні союзники України є принциповими в питаннях збереження територіальної цілісності своєї та інших держав. Саме це могло б допомогти перезапустити дещо загальмовані сьогодні переговори Тристоронньої контактної групи.

При цьому посадовець додає, що виходити із "нормандського формату" (четверо країн-учасників — Україна, Франція, Німеччина та РФ) поки ніхто не збирається. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чому, на думку представників ТКГ, Росія затягує процес обміну полоненими в ОРДЛО.

Також на порталі знайдеться інформація стосовно причин, через які бойовики так званої "ДНР" вводять перепустки для перетину кордоном із контрольованою Києвом Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лиля

5 березня 2021, 15:43

Когда там уже санкции заработают ? https://kosatka.media/category/gaz/news/truboukladchik-akademik-cherskiy-prisoedinilsya-k-stroyke-severnogo-potoka-2


Новини