Головна Новини Політика зовнішня політика США заявили про рішучу підтримку Тайваня: на що вони готові піти
commentss НОВИНИ Всі новини

США заявили про рішучу підтримку Тайваня: на що вони готові піти

КНР розпочала триденні навчання навколо острова

8 квітня 2023, 17:11
Поділіться публікацією:

США готові відправити свої війська на Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву голови комітету Палати представників із закордонних справ США Майкла Маккола, яку він зробив в інтерв'ю Fox News.

США заявили про рішучу підтримку Тайваня: на що вони готові піти

Майкл Маккол

"Я думаю, якщо комуністичний Китай вторгнеться у Тайвань, а це, мені здається, станеться, то американський народ підтримає відправлення військ, і Конгрес наслідуватиме його приклад", — сказав конгресмен.

За його словами, йдеться про "санкціоноване застосування військової сили, яке було б схвалено комітетом, або про оголошення війни, яку США не застосовували з часів Другої світової війни".

Нагадаємо, що напередодні голова Тайваню зустрілась з високопоставленим представником США, що обурило КНР. Представники КНР назвали ці дії порушенням його суверенітету, які шкодять політиці єдиного Китаю.

У відповідь Китай розпочав триденні навчання навколо острова, назвавши їх "суворим попередженням" керівництву Тайваня.

Нагадаємо, що КНР не визнає утворену після громадянської війни в Китаї "Китайську республіку" на Тайвані, створену Гоміньданом — супротивником Комуністичної партії Китаю в громадянській війні. Саме Китайська республіка представяла Китай в ООН, але згодом її місце було передано КНР. Наразі Китайську республіку (Тайвань) офіційно визнають лише 13 країн-членів ООН, але з іншими вона підтримує відносини через свої представництва.

США пов'язані з Тайванем союзницьким договором, який передбачає надання військової допомоги у разі агресії іншої країни. На території острова знаходяться виробництва напівпроводників, які займають лідируючи місце в світі в цій галузі. Ці виробництва мають непересічну роль для комп'ютерної промисловності США.

Тим часом, у Севастополі пролунав сильний вибух.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини