Головна Новини Політика зовнішня політика США ввели санкції проти екс-заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова та його фонду
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти екс-заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова та його фонду

Серед іноземних осіб, які потрапили під санкції США, Андрій Портнов єдиний громадянин України

9 грудня 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США ввело санкції проти Андрія Портнова. Про це йдеться на офіційному сайті американського відомства.

США ввели санкції проти екс-заступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова та його фонду

Андрій Портнов. Фото: LIGA.net

Сьогодні, 9 грудня Міністерство фінансів США внесло ексзаступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова до списку санкцій.

У поясненні до цього рішення на сайті вказується, що Андрій Портнов "Завдяки хабарництву налагодив великі зв'язки із судовим та правоохоронним апаратом України. Широко відомий як судовий посередник".

"Портнов заслужено звинувачувався у використанні свого впливу для купівлі доступу та прийняття рішень в українських судах, а також у підриві зусиль щодо реформування. Станом на 2019 рік Портнов зробив кроки з контролю над українською судовою системою, впливу на відповідне законодавство, прагнув призначити лояльних чиновників. на вищі судові посади та підтримати судові рішення”, — затверджують у США.

За словами відомства, у середині 2019 року Портнов вступив у змову з високопосадовцем українського уряду, щоб сформувати вищі юридичні інститути країни у своїх інтересах і вплинути на Конституційний суд України. Крім того, на сайті американського відомства пишуть, що Портнов був замішаний у спробі вплинути на генерального прокурора України.

Загалом під санкції потрапили сім іноземних громадян. Портнов є єдиним громадянином України. Серед восьми іноземних організацій щодо яких запровадили економічні обмеження, єдиною українською є "Фонд Андрія Портнова".

Довідково: Портнова внесли до списку осіб за так званим "Законом Магнітського".   Під санкціями у цьому законі маються на увазі візові обмеження на в'їзд до США та блокування фінансових активів у банках США.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що у ВП прокоментували можливість надання Донбасу автономії.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Китай заявляє, що бойкоти не вплинуть на успіх Олімпіади, адже більшість країн все ж таки підтримала захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини