Головна Новини Політика зовнішня політика США попередили Кім Чен Ина про "наслідки" за підтримку РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили Кім Чен Ина про "наслідки" за підтримку РФ

США закликали північнокорейського диктатора дотримуватися взятих на себе зобов'язань

6 вересня 2023, 19:21
Поділіться публікацією:

Якщо Північна Корея підтримає Росію, а саме — продасть їй зброю — вона зіткнеться з серйозними наслідками цього рішення. Про це керівництво КНДР попередив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляють "Коментарі".

США попередили Кім Чен Ина про "наслідки" за підтримку РФ

Кім Чен Ин і Путін

Зокрема, представник Білого дому попередив керівництво КНДР, що воно зіткнеться з "наслідками" та "заплатить високу ціну" через можливе рішення щодо постачання зброї Росії.

За даними ЗМІ, корейський диктатор планує у вересні завітати до Росії, зокрема до міста Владівосток, де обговорюватимуть угоду щодо постачання зброї до РФ.

У Росії не стали коментувати ці відомості.

А от Джейк Салліван нагадав, що причиною укладення цієї угоди стала неспроможність російської промисливості забезпечити російську армію, яка веде війну в Україні, боєприпасами. Через це РФ зараз шукає можливості щодо закупівлі снарядів за кордоном. Радник президента США закликав Північну Корею дотримуватись даних нею обіцянок та не постачати зброю до Росії.

Раніше повідомлялося також про залучення Росією на війну проти України мешканців Середньої Азії, зокрема трудових мігрантів, яким обіцяли за участь у війні прискорене здобуття громадянства РФ. Крім цього, ЗМІ повідомляли про ймовірне майбутнє спрямування на фронти російсько-української війни північнокорейських "добровольців".

Тим часом, угорський бізнесмен хоче купити в Україні Закарпаття.

У ГУР назвали кількість ракет, які Росія виробляє на місяць.

А Шольц заявив у бундестазі про "серйозність ситуації". Канцлер Німеччини заявив про необхідність посилення військової могутності Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини