Головна Новини Політика зовнішня політика Шольц заявив у бундестазі про "серйозність ситуації"
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц заявив у бундестазі про "серйозність ситуації"

Канцлер Німеччини заявив про необхідність посилення військової могутності Німеччини

6 вересня 2023, 17:18
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у бундестазі про невідворотність збільшення військових витрат на розвиток бундесверу. Про це повідомляють "Коментарі".

Шольц заявив у бундестазі про "серйозність ситуації"

Олаф Шольц

Незважаючи на асигнування для армійських потреб 100 млрд євро у 2022 році, Німеччина планує закласти ще більші витрати на свої збройні сили.

"Ви не усвідомлюєте серйозність ситуації", — заявив Олаф Шольц. — "Російська агресивна війна проти України може призвести до найрізноманітнішого повороту подій. Стоїть завдання відреагувати на цей поворот і на цю російську агресію, яка загрожує безпеці в Європі. Це завдання, яке буде займати нас не тільки в цей момент, а й в інші терміни".

— Так, ми зараз витрачаємо 100 мільярдів на те, щоб німецькі збройні сили з наступного року мали у своєму розпорядженні 2% від квоти натовських фінансових ресурсів. Вже зараз зрозуміло, що ми маємо дофінансувати збройні сили ще в розмірі 20, а може бути й 30 мільярдів євро безпосередньо з федерального бюджету. Серйозність ситуації – це не просто риторика, – також заявив голова німецького уряду.

Нагадаємо, що у 2022 році уряд Німеччини схвалив план військових видатків на загальну суму 100 мільярдів євро. Ці гроші призначені для збільшення боєздатності армії, основна їх частина спрямована на модернізацію системи ППО та постачання нових винищувачів на користь Військово-повітряних сил країни.

Також військово-морський флот отримав 19,3 мільярда для нових корветів типу Braunschweig, фрегатів F126 та ударних підводних човнів типу 212CD. Гроші також будуть направлені на розробку нових систем ракетного озброєння для надводного флоту, зенітних систем для підводних човнів та моделі нового розвідувального літака. Ще 20,7 мільярда будуть спрямовані на цифровізацію систем управління підрозділами — нові цифрові радіостанції та введення в роботу нових супутників зв'язку.

Тим часом, у ЗСУ назвали населений пункт, звільнення якого стане значним ударом по військах РФ.

Блінкен зробив заяву про контрнаступ ЗСУ.

А в Тихому океані акули напали та потопили катамаран із росіянами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини