Головна Новини Політика зовнішня політика США "підганяє" ще одного союзника для України
commentss НОВИНИ Всі новини

США "підганяє" ще одного союзника для України

Цього разу ним може стати "Країна сонця, що сходить"

5 лютого 2022, 17:10 comments1127
Поділіться публікацією:

США закликали Японію розглянути питання щодо запровадження економічних санкцій проти Москви у разі вторгнення російських військ в Україну. Як повідомляє РБК-Україна, Токіо вирішив відкласти свою відповідь, побоюючись зруйнувати свої відносини з Росією (не варто забувати про давню територіальну суперечку).

США "підганяє" ще одного союзника для України

Столиця Японії - Токіо - фото із GETTY

Вашингтон хоче згуртувати Японію та інші країни та чинити тиск на Москву, щоб вона не вторгалася до України.

Сполучені Штати та низка їхніх європейських союзників попередили Росію, що вона може зіткнутися з "серйозними наслідками", включаючи економічні та фінансові санкції. Згідно з японськими та американськими дипломатичними джерелами, Вашингтон дипломатичними каналами повідомив Японії, що не може миритися з переміщенням російських військ, і закликав Токіо посилити критику Росії.

Наприкінці минулого місяця, під час віртуального саміту між президентом США Джо Байденом та прем'єр-міністром Фуміо Кісіда, було досягнуто угоди про рішучі дії Японії у відповідь на будь-який напад на Україну з боку Росії, а також спільного тісного співробітництва

З іншого боку, всередині японського уряду лунають заклики, що краще не оголошувати про запровадження санкцій до того, як відбудеться вторгнення, на відміну від США та Євросоюзу.

Минулого місяця Кісіда заявив парламенту, що Японія з "серйозною стурбованістю" спостерігає за нарощуванням Росією військової могутності біля кордону з Україною та пов'язаними з цими подіями, і що вона належним чином вирішуватиме це питання в рамках "Великої сімки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому США різко пом'якшили риторику щодо можливого вторгнення РФ до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини