Головна Новини Політика зовнішня політика США направили свої військові кораблі в Чорне море
commentss НОВИНИ Всі новини

США направили свої військові кораблі в Чорне море

Туреччина повідомила, що бойові кораблі США зайдуть в Чорне море наступного тижня і пробудуть там до 4 травня

9 квітня 2021, 18:04
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки поінформували Туреччину про те, що два їх військових кораблі пройдуть через турецькі протоки і будуть розміщені в Чорному морі до 4 травня 2021 року. Про це передає агентство Reuters.

США направили свої військові кораблі в Чорне море

Кораблі США. Фото з відкритих джерел

Заяву Анкара зробила в п'ятницю, 9 квітня. Відзначається, що Росія нарощує свої збройні сили на східному кордоні України.

"Останнім часом спалахнули сутички між українськими військами і підтримуваними Росією сепаратистами на українському Донбасі. Німеччина попросила Росію відвести свої війська, а Москва звинуватила Київ у провокаціях", — пише Reuters.

Як повідомили в МЗС Туреччини, 15 днів тому по дипломатичних каналах їм було надіслано повідомлення про те, що два військові кораблі США пройдуть в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре. Кораблі залишаться в Чорному морі до 4 травня.

Відзначимо, що угода 1936 року в Монтре дає Туреччині контроль над протоками Босфор і Дарданелли, обмежує доступ військово-морських кораблів і регулює іноземні вантажні судна.

Нагадаємо, 8 квітня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії і Німеччини Володимира Путіна і Ангели Меркель. Так, Меркель під час телефонної розмови з Путіним озвучила одне важливу для України вимогу. Вона зажадала, щоб Росія припинила недавнє нарощування військової потужності в районі сходу України. Тоді як президент РФ Володимир Путін в телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що нібито Україна влаштовує провокації на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Росія продовжує "сипати" погрозами на адресу України і нагнітати ситуацію на Донбасі як низкою фейків, так і посиленням смертоносних обстрілів. У свою чергу президент України став більш жорстким у висловлюваннях. Зокрема, він заявив, що єдиним шляхом, який приведе до завершення війни на сході країни, є вступ України в НАТО. Що і чому зараз творить Росія і чи дійсно змінився Зеленський? Портал "Коментарі" обговорив це з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини