Головна Новини Політика зовнішня політика США можуть “поставити на паузу” Україну – Клімкін розповів свої побоювання
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть “поставити на паузу” Україну – Клімкін розповів свої побоювання

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що США може призупинити активну підтримку України

29 травня 2021, 23:15
Поділіться публікацією:

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив про майбутній розвиток стосунків України та США. Свої думки та побоювання чоловік розповів в інтерв’ю Радіо Свободи.

США можуть “поставити на паузу” Україну – Клімкін розповів свої побоювання

Клімкін розповів свої побоювання щодо стосунків України та США. Фото: РБК

"Байден "не зливає" Україну… Мені тривожно, що нас у багатьох речах можуть "поставити на паузу". Тобто поки є путінський режим, деякі питання вирішуються, можливо, якесь просування по Донбасу. Але нам тут знову потрібна спільна стратегія. А по всіх інших напрямках – гаразд, чекаємо. І ми насправді не можемо дозволити собі чекати. Україна, як велосипед. Вона рухається. Чим швидше, тим краще. Вона стає насправді, а що далі? Тому "поставити на паузу" – це для нас не шанс. І для цього маємо зараз говорити реально з Байденом", — вважає колишній міністр.

Павло Клімкін далі уточнив, яке саме питання може бути поставлені на паузу. Насамперед це стосуватиметься військової допомоги — вона буде мінімізована. 

Нагадаємо, що глава овального кабінету Джо Байден заявив про відмову від нових санкцій відносно російського газопроводу "Північний потік — 2". Причина в тому, що він майже добудований, а санкції можуть нашкодити відносинам з Європою. Водночас багато американських законодавців критикують Байдена за відмову від санкцій, побоюючись, що газопровід ще більше зв'яже Західну Європу з Росією. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що майбутня зустріч лідерів американської та російської держав розбурхує уяву багатьох людей по всьому світу. Особливу увагу до неї проявляють українці, в тому числі пов'язані із політикою. ЗМІ припускають, що Байден може провести телефонну розмову із Володимиром Зеленським напередодні саміту в Швейцарії. Про це читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини