Головна Новини Політика зовнішня політика "Справа Джуліані": Кулеба розповів про роль Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справа Джуліані": Кулеба розповів про роль Єрмака

"Плівки Джуліані" та уяву читачів новин про начебто роль України в спробах Трампа "наздогнати" Байдена на виборах президента США прокоментував голова МЗС Дмитро Кулеба

9 червня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

У 2019 році Україна намагалася зберегти двопартійну підтримку в США та не "підігравати" кандидатам в президенти — ані Дональду Трампу, ані Джо Байдену, а розмова нинішнього голови Офісу українського президента Андрія Єрмака з Рудольфа Джуліані — це частина "складної дипломатичної гри". Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Справа Джуліані": Кулеба розповів про роль Єрмака

Андрій Єрмак та Руді Джуліані. Коллаж: "Комментарии"

Розмова тоді ще радника президента України Андрія Єрмака щодо розслідування справи енергетичної компанії Burisma з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані дійсно була. Український дипломат підтвердив, що у 2019 році Джуліані тиснув на Єрмака, вимагаючи розслідування справи Burisma, до складу ради директорів якої входив син головного конкурента Трампа — Хантер Байден.

"Він (Єрмак, — ред.) все правильно зробив, нормально утримав розмову в межах конструктивної дипломатії, хоча на нього тиснув Джуліані з його неперевіреними даними і чіткою метою втягнути Україну у внутрішню політику США", — заявив Кулеба.

За його словами, Україні довелося дипломатично маневрувати, щоб захистити національні інтереси під час президентських виборів в США та "не побили горшки" з тодішньою адміністрацією Трампа.

"Нехай роль Руді Джуліані оцінює американський Facebook та правосуддя. Ми свій тест тоді склали, тому що ані президент Зеленський, ані Андрій Єрмак, як безпосередній співрозмовник Джуліані, не дозволили втягнути нашу державу у внтутрішньоамериканські розборки", — зазначив Кулеба.

В дипломатії для перемоги маневр є не менш важливим, ніж у військовій справі, наголосив очільник МЗС України.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура Нью-Йорку розслідує причетність колишніх та чинних українських політиків до втручання у президентські вибори в США, на яких переміг Джо Байден. Прокурори вивчають поїздку адвоката 45-го президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані до Євросоюзу у 2019 році. Тоді адвокат Трампа зустрічався з депутатом Верховної Ради України Андрієм Деркачем. Слідство також вивчає контакти Джуліані з українськими бізнесменами, та можливий лобізм їх інтересів у Білому домі.

Ексгенеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що головним "подразником" в США зараз є керівник Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак. Луценко звинуватив Єрмака в тому, що той нібито домовився з Джуліані щодо сприяння в розслідуванні справи енергетичної компанії Burisma.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини