Головна Новини Політика зовнішня політика Союзник Росії звинуватив США у "руйнуванні Європи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії звинуватив США у "руйнуванні Європи"

Олександр Лукашенко виклав зовнішньополітичне бачення міжнародної ситуації, яке повторює позицію Росії

1 серпня 2023, 19:51
Поділіться публікацією:

У своєму сьогоднішньому виступі глава Білорусі заявив про "пристойний міжнародний заміс", до якого потрапила Європа. Винуватцем цієї конфліктної ситуації, на думку Лукашенка, є США та Великобританія. Жертвами – Німеччина, Франція, Україна. Про це повідомляють "Коментарі".

Союзник Росії звинуватив США у "руйнуванні Європи"

Лукашенко - союзник Путіна

– Американці з часів Трампа руйнують Європу, – заявив союзник Путіна Лукашенко. — Англія та Сполучені штати — це друзі "не розлий вода". Великобританія — це їхня оплот, непотоплюваний авіаносець. З іншого боку, роблять ставку на Польщу.

На думку Лукашенка, США та Британія прагнуть створити у Східній Європі санітарний кордон від Балтики до Чорного моря між "старою" Європою та РФ і Китаєм. До "старих" Європи Лукашенко записав, перш за все, Німеччину та Францію. Як стверджує Лукашенко, США та Об'єднане королівство прагнуть затиснути "в лещата" Францію та Німеччину — між Великобританією та Східною Європою.

– Американцям Європа не ворог, але це сильний суперник. Ось вони зараз роздягають Європу... Вони накачують Варшаву зброєю, "Леопарди" та іншу техніку, можна сказати, силою забирають у "старих Європи" — Франція, Німеччина, Італія, Іспанія — і в Україну. Їм треба розібратися з Європою. Їм треба, щоб Європа була їхнім оплотом, принижена та розтоптана, Росію – знищити, (а потім – ред.) підібратися до Китаю.

Про якусь відповідальність Росії за поточний "міжнародний заміс" Лукашенко промовчав.

Варто зазначити, що загалом Лукашенко повторив кремлівське бачення зовнішньополітичного дискурсу. Так, останнім часом саме стосовно Польщі можна чути найбільше погроз із боку Путіна. Вона нібито, на думку мешканців Кремля, чекає на катастрофу України, щоб окупувати західноукраїнські землі. А також, вважають у Москві, разом із Литвою Варшава готується приєднатися до війни проти Росії на боці України.

Тим часом, Лукашенко назвав Білорусь "ядерною державою".

Новий скандал із воєнкомом із Дніпропетровщини.

А вчені склали список найстаріших живих людей у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини