Головна Новини Політика зовнішня політика Союзник Росії підтримав створення нової держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії підтримав створення нової держави

Глава Білорусі прокоментував близькосхідну кризу, з якої "може початися світова війна"

27 жовтня 2023, 18:45
Поділіться публікацією:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко висловився за вирішення близькосхідної кризи шляхом створення палестинської держави. Про це повідомляють "Коментарі".

Союзник Росії підтримав створення нової держави

Лукашенко - союзник Путіна

Білорусь, яка входить до складу союзної з Росією держави, займає послідовну антизахідну та антиамериканську позицію. Це вкотре підтвердив Лукашенко, звинувативши у кризі США.

"Росіяни та керівництво Росії мають рацію, що вони спрямовують більший вектор проти американців, ніж проти євреїв чи палестинців, — заявив Олександр Лукашенко-союзник Путіна. — Вони підігрівають це. Треба покласти цьому кінець. Можлива Третя світова війна. Вона може і звідти початися. Якщо вони почнуть з Іраном воювати".

Лукашенко спробував довести, що Іран не причетний до нападу ХАМАС на Ізраїль. На його думку, жодних явних доказів цього немає, а поява іранської зброї в Ізраїлі чи Україні, на дивну думку Лукашенка, є проявом вільної торгівлі зброєю.

— Може, хтось через якісь руки й купив, купив ХАМАС ці ракети, — заявляє білоруський диктатор. — Якщо американці, які підтягнули свої авіаносці, почнуть бомбардувати із Середземного моря Іран, Іран відповість. І не факт, що авіаносець встоїть у Середземному морі – потоплять... Вихід один – треба створювати державу палестинську, як було 1947 року прийнято рішення. У моторошних умовах живуть люди, їм треба створити державу. Сісти-домовитись — раз і назавжди. Будуть кордони, житимуть (палестинці — ред.) у своїй державі, тоді їм можна буде висунути претензії.

Подібну позицію, яка фактично виправдовує атаку 7 жовтня ХАМАС на Ізраїль, висловили також Росія, Туреччина, більшість арабських країн.

Нагадаємо, що з моменту проголошення 1948 року держави Ізраїль його арабські сусіди спробували за допомогою військової сили ліквідувати єврейську державу. Після перемоги ізраїльтян частина територій, передбачених ООН для державотворення палестинських арабів, опинилася під контролем Ізраїлю. Надалі арабські країни, спираючись на підтримку СРСР, неодноразово намагалися знищити Ізраїль. При цьому жодна з їхніх спроб під час арабо-ізраїльських воєн не увінчалася успіхом.

У 1994 році в Осло було підписано низку угод між Ізраїлем та Організацією звільнення Палестини, які відкрили шлях до взаємного визнання та створення палестинської автономії. Принципово нерозв'язним питанням між сторонами залишався статус Єрусалиму, який Ізраїль вважає своєю столицею, а палестинці мають намір східну частину міста проголосити центром своєї держави.

Тим часом, стало відомо ім'я конкурента Байдена за право брати участь у виборах президента.

Науседа зробив насторожуючу заяву про Україну.

А США завдали ударів по Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини