Головна Новини Політика зовнішня політика Союз країн готується до військового вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Союз країн готується до військового вторгнення

Країни Західної Африки висунули ультиматум путчистам, які повалили законно обраного президента Нігеру

5 серпня 2023, 23:48 comments15108
Поділіться публікацією:

Командувачі збройних сил держав-членів Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС), за даними французької медіакомпанії RFI, розробили план можливого збройного вторгнення до Нігеру у відповідь на путч. Про це повідомляють "Коментарі".

Союз країн готується до військового вторгнення

Нігер на карті Африки

Схвалена командувачами рекомендація містить "всі елементи можливої інтервенції, включаючи необхідні для цього ресурси, а також те, як і коли ми будемо задіювати війська", цитує RFI слова комісара ЕКОВАС з політичних питань, миру та безпеки Абделя-Фатау Муси за підсумками триденної зустрічі воєначальників спільноти у столиці Нігерії Абуджі. Глави країн ЕКОВАС мають намір приймати рішення щодо подальших дій на основі цієї рекомендації, додав Муса.

Декількома годинами раніше президент Нігерії Бола Тінубу закликав Сенат своєї країни схвалити збройне вторгнення до Нігеру. Тінубу, який головує в ЕКОВАС, виступив за "військове оснащення військ та застосування персоналу для військової інтервенції" у тому випадку, якщо путчисти в Нігері не погодяться на переговори. Країни ЕКОВАС минулої неділі пред'явили путчистам у Нігері ультиматум, зажадавши протягом тижня відновити конституційний порядок.

Військова хунта Нігера на тлі загроз з боку ЕКОВАС зробила важливі кадрові перестановки у збройних силах. Також, за даними Associated Press, хунта звернулася за допомогою до ПВК "Вагнер".

Зазначимо, що Малі та Буркіна-Фасо, які раніше також перебували в ЕКОВАС, заявили, що сприйматимуть вторгнення до Нігеру як напад на себе.

Західна Африка вважається зоною французьких геополітичних інтересів. Зокрема, з Нігеру Франція отримує уран для своєї атомної енергетики.

Тим часом, РФ ударила ракетами по "Мотор Січ" у Запоріжжі та центру переливання крові.

У Джидді стартували переговори про "формулу миру" для України.

А в сім'ї Шойгу відбулися сенсаційні зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини