Головна Новини Політика зовнішня політика Шойгу прилетів до Ірану: мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу прилетів до Ірану: мета візиту

Міністр оборони Росії прилетів до Ірану, щоб обговорити "вірменське питання"

19 вересня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу та начальник Генерального штабу Збройних сил Ірану Мохаммад Багері обговорили ситуацію в Нагірному Карабаху, Сирії та Афганістані на переговорах, що відбулися у Тегерані 19 вересня. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомили ЗМІ.

Шойгу прилетів до Ірану: мета візиту

Іран не зацікавлений в посилені Азербайджану

Як зазначали раніше оглядачі, Іран залишається одним із небагатьох прихильників Вірменії в регіоні. Якщо раніше, до Другої карабахської війни, таким союзником була Росія, то після приходу до влади прозахідного Пашиняна РФ дедалі більше підозрювали в таємних симпатіях і координації своїх дій з Азербайджаном. Останній провів переможну для нього Другу карабахську війну, спираючись на підтримку Туреччини та невтручання Москви. Росія пояснювала свою позицію загальновизнаним статусом Нагірного Карабаху як частини Азербайджану. Тому не бачила офіційної причини приходити на допомогу члену ОДКБ Вірменії, оскільки дії Баку і у 2020 році й досі обмежуються загальновизнаною територією Азербайджану.

На тлі все більш прозахідного курсу Єревана одним з небагатьох союзників регіону та можливою противагою союзу Туреччини та Азербайджану міг виступити Іран. За повідомленнями ЗМІ, Тегеран розпочав перекидання своїх військ до кордону з Азербайджаном після початку руху армії Баку до кордонів Вірменії. Тегеран не влаштовує посилення Азербайджану, оскільки в самому Ірані мешкає численна азербайджанська громада. Крім того, Баку, як і Анкара, співпрацює з Ізраїлем, від якого отримує озброєння. Посилення впливу Ізраїлю на Закавказзі категорично не влаштовує Тегеран.

Тим часом у Зеленського відреагували на події в Карабаху.

Франція різко відреагувала на дії Азербайджану.

А експерти пояснили, кому вигідно загострення між Вірменією та Азербайджаном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини