Головна Новини Політика зовнішня політика Шмигаль: РФ прагне зірвати євроатлантичні прагнення України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль: РФ прагне зірвати євроатлантичні прагнення України

Кремль планує підірвати інтеграцію України в ЄС та НАТО

29 листопада 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Російська Федерація на регулярній основі демонструє свій військовий потенціал і, безперечно, прагне зірвати євроатлантичні прагнення України. Напередодні візиту до Брюсселя прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про свій погляд на дії Росії в інтерв’ю виданню Politico. Про це повідомляє прес-служба Кабінету мінстрів України.

Шмигаль: РФ прагне зірвати євроатлантичні прагнення України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

За словами очільника Уряду, постійне нарощування російського військового контингенту біля українських кордонів — це один з інструментів такої політики Кремля. Шмигаль наголосив, що Україна, держави ЄС та НАТО мають відповідати на агресію Росії солідарністю. Зокрема наявність військових кораблів НАТО в Чорному морі дали б зрозуміти владі РФ щодо потужної підтримки України зі сторони Альянсу.

За словами Дениса Шмигаля, Кремль зацікавлений не тільки у дестабілізації ситуації в Україні, але також у дестабілізації країн ЄС та НАТО.

"Газ вже використовується як зброя не лише проти нашої держави, але і проти всієї Європи. Ситуація навколо "Північного потоку-2" та зменшення транзиту "блакитного палива" через Україну — яскраво підтверджують цю тезу", — заявив прем'єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, Російська Федерація веде гібридну війну проти України та Заходу, використовуючи й інші інструменти, зокрема кібератаки та кампанії, орієнтовані на дезінформацію.

30 листопада у Брюсселі прем'єр-міністр України разом з очільниками урядів Грузії та Молдови в межах Асоційованого тріо планує провести низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Шмигаль заявив, що Україна хоче продовжити контракт на транзит російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини