Головна Новини Політика зовнішня політика Серйозна загроза: чому в Україні бояться повторення сценарію: "Крим 2.0"
commentss НОВИНИ Всі новини

Серйозна загроза: чому в Україні бояться повторення сценарію: "Крим 2.0"

Влада побоюється, що росіяни можуть піти на нове вторгнення за кримським сценарієм

18 листопада 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

Питання вторгнення російських військових угрупувань на територію нашої країни сьогодні особливо загострилось. Чи піде РФ на наші території, використовуючи знайомий їй кримський сценарій? Цю проблему, як і інші загрози аналізують  представники української влади.

Серйозна загроза: чому в Україні бояться повторення сценарію: "Крим 2.0"

Андрій Мельник, посол України в Німеччині (facebook.com UkrBotschaftBerlin)

 Зокрема, МЗС оприлюднило розмову українського посла в Німеччині Андрія Мельника представникам німецького медіа Funke Mediengruppe.

 За словами посла України, РФ утримує 114 тисяч армійців біля східного кордону країни та на території окупованого Донбасу. Більше 30 тисяч російських солдатів знаходиться в окупованому Криму. Разом з тим, ще кілька тисяч вояків перекинуто в Білорусь.

Також  Мельник наголосив, що більше 30 батальйонних угрупувань знаходяться в стані постійної бойової  готовності зовсім близько — за 250 кілометрів від українського кордону

За його словами, керівники країни не виключають, що можливий новий військовий наступ, схожий за сценарієм :Крим 2.0 . Сьогодні загроза нового агресивного вторгнення є особливо гострою, після кримських подій та окупації Донецького регіону. Тому маємо зараз найвищий  тривожний ступінь.

 Дипломат висловив свою думку щодо міграційного інциденту в прикордонні між Білорусією та Польщею. Він переконаний, що це – своєрідна  димова завіса, яка маскує потаємну діяльність РФ неподалік східних рубежів країни.

 За його словами, такі дії є чітким розрахунком, аби мешканці Німеччини не турбувались про нову збройну агресію на сході, яку хоче реалізувати російський президент. Він надіється, що громадськість послабить свою увагу,  і не реагуватиме на це.

Український посол відзначив, що зараз надзвичайно важливо, аби новий німецький уряд жорстко відреагував  і нагадав Москві про те, що обрана нею тактика на дестабілізацію та шантаж не дасть бажаних результатів.  Ще – посилив економічні санкції стосовно Росії та не дав запрацювати "Північному потоку-2".

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Кремлі відреагували на заяви про вторгнення в Україну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини