Головна Новини Політика зовнішня політика "Що ми отримали від Саміту": Зеленський відповів, коли Україна буде в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

"Що ми отримали від Саміту": Зеленський відповів, коли Україна буде в НАТО

За підсумками вільнюського саміту НАТО, Україні обіцяно членство в Альянсі, але не названі чіткі часові рамки, коли це має статися

12 липня 2023, 23:38
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський прокоментував підсумки саміту НАТО в Вільнюсі, зокрема обіцяну Україні перспективу членства в Альянсі, без чітких хронологічних рамок виконання цієї обіцянки. Про це повідомляють "Коментарі".

"Що ми отримали від Саміту": Зеленський відповів, коли Україна буде в НАТО

Україна має вступити в НАТО

"Що ми отримали від Саміту? Підтримку лідерів і недвозначність того, що Україна буде в НАТО, — написав Зеленський в своєму телеграм-каналі. — Коли це буде? Я вважаю, що ми будемо в НАТО, щойно безпекова ситуація стабілізується. Простою мовою – тоді, коли закінчиться війна, Україну точно запросять в НАТО, і Україна точно стане членом Союзу. Жодної іншої думки я сьогодні не чув". 

Нагадаємо, що президент США Джо Байден запевнив, що Україна стане членом НАТО.

"Я сподіваюся, що ми нарешті покінчили з думкою про те, чи хочуть бачити Україну в НАТО чи ні. Це станеться. Ми рухаємося далі, ми рухаємося в правильному напрямку... І я думаю, що ми подбаємо про те, щоб ви отримали все, що вам потрібно. І я з нетерпінням чекаю того дня, коли ми проведемо зустріч, щоб відсвяткувати ваше офіційне членство в НАТО", — зокрема заявив президент США.

Єрмак розповів про гарантії безпеки для України від провідних країн світу, які обіцяє Декларація "Великої сімки". Гарантії безпеки зокрема передбачають: постачання зброї, підтримку в розбудові ВПК, навчання, співпрацю в галузі розвідки та кібербезпеки.  У випадку нової агресії, передбачено почати негайні консультації, щоб "забезпечити Україну всім необхідним для оборони в найкоротші терміни".

А Басков поїхав на заробітки в країну НАТО. Одіозний російський виконавець,  прихильник Путіна  Микола Басков, що виступає за  військове вторгнення РФ в  Україну і, який, також, критикує роль  Європи і НАТО, раптово  прибув, щоб заробити в Європі, тобто виступити зі своїми піснями, в одну з країн – членів  Альянсу — Чорногорію.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини