Головна Новини Політика зовнішня політика Що ховається за санкціями США проти українських політиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Що ховається за санкціями США проти українських політиків

Експерти розповіли про приховані сенси санкцій США проти України

12 січня 2021, 10:49
Поділіться публікацією:

США ввели санкції проти ряду українських громадян і організацій, нібито пов'язаних з російською мережею зовнішнього впливу.

Що ховається за санкціями США проти українських політиків

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

Крім  нардепа Андрія Деркача (названий російським агентом за слив плівок з нібито розмовою Порошенко і Байдена), який раніше потрапив під санкції, в списку тепер нардеп "Слуги народу" Олександр Дубинський, екс-прокурор Костянтин Кулик, екс-посол України Андрій Теліженко, ряд ЗМІ. Про що свідчить подібне рішення і хто ще з українського політикуму може послабити (зміцнити) позиції у зв'язку зі зміною влади в США розбиралися українські експерти.

"Діяти на випередження — тактика нового президента США"

Ситуація з введенням санкцій проти українських політиків, журналістів, дипломатів, а також деякі інформ-видань за причетність до "плівок Деркача" — може свідчити про те, що нова влада в Америці в першу чергу вирішила остаточно "відбілити" свою репутацію. І поставити крапку в питанні втручання України в вибори США. Так вважає політолог Олег Гнатюк.

"Швидше за все, цей список санкцій буде представлений світовій громадськості адміністрацією Байдена як спроба втручання Росії в підрив американських незалежних демократичних інститутів. А також — як непричетність вже нового президента США до всіляких "брудних" операцій, які він нібито реалізовував в Україні. В тому числі пов'язаних з компанією "BURISMA", звільненням екс-генпрокурора Шокіна в обмін на кредит в 1 млрд дол, впливом на українську економіку через своїх представників у наглядових радах великих держпідприємств тощо ", — пояснює Олег Гнатюк.

Він не виключає, що цей публічний список санкцій може служити попередженням для української влади — не торкатися цієї "хворобливої" теми, в якій фігурує вже не екс-віце-президент, а президент США Джо Байден.

"На мою думку, список далеко не остаточний. Фігурантів у ньому може бути значно більше, — каже політолог. — Як відомо, раніше президент Трамп уже здійснював неодноразові спроби використання цієї інформації проти свого опонента, тісно спілкуючись з представниками нової української влади й навіть самим президентом України. Зокрема, мова йшла про публічне розслідування в Україні причетності Байдена до інформації з "плівок Деркача". Однак ця спроба не увінчалася успіхом. Тому діяти на випередження — тактика вже нового президента США, який страхує власну репутацію, враховуючи можливе продовження "обсмоктування" цієї теми як екс-президентом Трампом, так і проросійськими групами впливу в Україні".

"Далі буде веселіше"

Політолог-міжнародник, політичний експерт Богдан Мірошников називає це рішення довгоочікуваним. За його словами, воно — рішучий меседж українській владі.

"Попадання в список головного зливного бачка ляльковода нової влади — найяскравіший і головний сигнал. Ця публічна прочуханка офіційних осіб (це важливо!) Вказує на те, що ніхто і ні на якій посаді не має права втручатися в американські вибори. Та й в будь-які інші теж, — впевнений Богдан Мірошников. — Далі буде веселіше, це на 100% гарантовано. Можливо, під санкції піде з часом і Зеленський, який в міжнародній ізоляції приєднається до компанії свого духовного лідера — Лукашенко. Думаю, цей подаруночок йому піднесуть до середини президентського терміну, який буде вже у вересні цього року. Команда Зеленського, особливо "свій прокурор" (і прокурорша) також піде на самоізоляцію, тільки вже на реальну, і більш тривалу".

Після цього, вважає експерт, персона прем'єр-міністра (швидше за все — вже нового) вийде на перший план, оскільки саме він буде вести всі міжнародні справи від імені України.

"І ось тут буде головний сюрприз, — прогнозує Богдан Мірошников. — лобіста одного олігарха ніхто не сприймає, інших маріонеток теж. Бойко поставити — одним днем знищити залишки рейтингу та отримати ізоляцію від міжнародних кредиторів. Тому  Зеленський піде просити Порошенко бути прем'єром. А там і до президентських виборів у 2024 недалеко. До дострокових парламентських (думаю, в наступному році) — теж. Загалом, головні веселощі тільки починаються".

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп Олександр Дубинський вже відреагував на своє потрапляння до списку санкцій.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

фенікс

12 січня 2021, 11:54

У приророшених прогресуючий маразм !


Новини