Головна Новини Політика зовнішня політика США ввели санкції проти Дубинського і Онищенко через втручання у вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти Дубинського і Онищенко через втручання у вибори

Крім того, Мінфін США ввів санкції проти сайтів, пов'язаних з Деркачем: Ерамедіа, Only News, NABULeaks і Скептік.онлай

11 січня 2021, 19:51 comments1138
Поділіться публікацією:

Американський уряд ввело санкції проти ряду громадян і організацій України через втручання в президентські вибори в США.

США ввели санкції проти Дубинського і Онищенко через втручання у вибори

Фото: foodandmood.com.ua

Список опублікований на сайті Мінфіну США.

Зазначених людей і організації Вашингтон вважає частиною російської мережі впливу.

Так, серед фізичних осіб, які потрапили під санкції США, вказані народний депутат Олександр Дубинський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Генпрокуратури Костянтин Кулик, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко. Антон Симоненко, Петро Журавель.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, щодо якої США ввели санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін в прес-релізі називає "російським агентом".

Таким чином, за даними міністерства, "всі активи цих осіб блокуються, а особам на території США забороняється здійснювати з ними будь-які операції". Більш того, "блокується робота будь-яких організацій, які на 50% і більше належать одному або декільком" таких осіб, пояснює відомство.

Крім того, Мінфін США ввів санкції проти сайтів, пов'язаних з Деркачем: Ерамедіа, Only News, NABULeaks і Скептік.онлайн.

Фізичні особи та організації з України, проти яких США вводять санкції за втручання в американські вибори, були частиною кампанії РФ з надання впливу на американський виборчий процес, йдеться в прес-релізі Мінфіну США.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що діючий президент Володимир Зеленський позначив, що ніяк не має наміру впливати на хід слідства за фактом порушеної справи "плівок Деркача" і не мав поняття про їхнє існування до того, як інформація про них не набула широкого розголошення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

12 січня 2021, 01:18

В цю веселу компанію повинен потрапити ще Медведчук разом з його смедючими телеканалами та журналістами.


Новини