Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна сусідня держава засудила агресію Росії щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна сусідня держава засудила агресію Росії щодо України

Молдова засудила агресію Росії щодо України та визнання Держдумою незалежності так званих "ЛДНР"

23 лютого 2022, 20:50 comments1431
Поділіться публікацією:

Представники групи міжпарламентських зв'язків України та Молдови заявили про те, що влада їх держави підтримує українців та засуджує дії Росії щодо українських територій. Про це написав народний депутат Михайло Радуцький в Телеграм.

Ще одна сусідня держава засудила агресію Росії щодо України

Фото ілюстративне / istockphoto

Парламент Молдови визнав, що рішення Держдуми Росії щодо самопрголошених псевдореспублік "ЛДНР" на територіях України порушує міжнародне право та є актом агресії.

"Останні рішення Росії відкрито порушують міжнародне право. Такої нахабної спроби змінити міжнародний правопорядок не було з часів Другої світової війни. Більшість країн світу вже засудили агресію Росії. Молдова приєдналась до міжнародного фронту країн, які підтримують Україну", — написав політик.

Голова групи міжпарламентських зв’язків Оазу Нантой наголосив, що Росія показує свої неоімперські амбіції, що є неприпустимими в 2022 році. Також дипломат підкреслив, що від України залежить і безпеки їх держави, де теж є території, які окупувала РФ.

Парламент Молдови вже підготував законопроєкт про боротьбу з фейками в інформаційному просторі, які продукують російські ЗМІ. Найближчим часом документ буде схвалено та введено в дію. Планується, що в березні молдовська делегація з головою їх парламенту прибуде до України для обговорення подальшої співпраці на міжпарламентському треку. Крім того, в березні 2022 року виповниться 30 років з моменту встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Як повідомляв портал "Коментарі", в посольстві Таїланду висловили свою позицію щодо дій Росії та визнання нею псевдореспублік "ЛДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини