Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна змінить свою назву
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна змінить свою назву

Індія хоче повернути собі давню назву

5 вересня 2023, 16:53 comments1726
Поділіться публікацією:

Індія хоче відмовитися від імені, яке дали їй колонізатори, повернувшись до давньої назви Бхарата. Про це повідомляють "Коментарі".

Ще одна країна змінить свою назву

Індія поміняє назву

Очікується, що рішення буде затверджено на спеціальній сесії парламенту, куди проект рішення буде внесено індійським урядом. Ймовірно, це станеться з 18 до 22 вересня.

Як пояснив керівник Індійського національного конгресу (ІНК) Джайрам Рамеш, ця назва країни зустрічається ще у давніх санскритських текстах. Тоді як назву "Індія" принесли із собою британські колонізатори. Вона походить від давньоперського слова хінду, спорідненого санскритського синдху — історичної назви річки Інд. Стародавні греки називали індійців індої — "люди Інду".

Тоді як назва Бхарата походить від санскритського імені давньоіндійського царя, історія якого була описана в "Махабхараті". Він був першим легендарним правителем, який завоював усю територію Індійського субконтиненту, який на його честь став називатися "Бхаратаварша",

Торік Туреччина змінила свою назву з Turkey на Türkiye. Однією з причин цього неофіційно називалася співзвучність першої назви з англомовним звучанням слова "індичка".

Тим часом, соціологи з'ясували, чи згодні росіяни зупинити війну і повернути окуповані території. Більшість росіян за війну і не згодні повернути захоплені території України.

Вибори в Україні у 2024-му році: у МЗС оцінили ймовірність.

А Путін назвав дві риси, які стали нормою в Україні. Російський диктатор вкотре використав методи рашизму і заявив про дві риси, які, на його думку, стали нормою в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини