Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна вказала росіянам на двері
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна вказала росіянам на двері

Російських дипломатів попросили на вихід, МЗС РФ заявило, що Москва відповість це на рішення

8 червня 2023, 19:57 comments2044
Поділіться публікацією:

МЗС Румунії вимагає, щоб країну протягом 30 днів залишили понад 50 співробітників посольства РФ. Про це повідомляють "Коментарі".

Ще одна країна вказала росіянам на двері

Кремлю не раді

Згідно з рішенням Румунії, Росія має скоротити 51 співробітника, серед яких 21 дипломат, а також 30 працівників техніко-адміністративного персоналу. Фактично, у Румунії має залишитися російських 11 дипломатів та 29 співробітників.

Росія сама може визначити, хто саме має залишити Румунію. Російську сторону також поінформували про те, що вона має не більше 30 днів на виконання рішення про видворення дипломатів.

Як повідомили у МЗС Румунії, це рішення "відбиває поточний рівень двосторонніх відносин, різко знижений Румунією після початку агресивної війни Російської Федерації проти України".

Нагадаємо, що під час нещодавнього саміту Європейського політичного співтовариства в Кишиневі між Україною та Румунією було підписано меморандум про підтримку зусиль України щодо вступу до НАТО, а президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції допустив підключення, за згодою Молдови, до вирішення Придністровської проблеми третіх країн. Серед таких партнерів вирішення Придністровської кризи Зеленський назвав Румунію.

Раніше про своє рішення надіслати частину російських дипломатів заявила Німеччина.

Тим часом, ЗСУ зазнали трагічних втрат у Херсонській області.

А Китай повторює за СРСР: нова небезпека для США.

Китай побудує секретний центр, що прослуховує на Кубі. Китайські шпигуни ще ніколи не розташовувалися так близько до стратегічних об'єктів США, а коли Радянський Союз спробував щось подібне, це закінчилося світовою кризою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини