Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна підтримала європейські устремління України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна підтримала європейські устремління України

Латвія стала третьою країною, яка підтримала нашу країну

8 травня 2021, 22:06
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський і його латвійський колега Егілс Летвітс підписали декларацію про європейські перспективи нашої країни. Латвія стала третьою державою, яка висловила готовність підтримати прагнення України вступити в ЄС. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Ще одна країна підтримала європейські устремління України

Латвія підтримала європейські устремління України. Фото: ОП

Декларація за підсумками онлайн зустрічі президентів України та Латвії закріплює заяви про підтримку нашої держави.

Керівник ОП Ігор Жовква відзначає, що в декларації закріплені багато важливих для України аспектів з позиції євроінтеграції. Зокрема, в документі підкреслюється прогрес нашої країни у виконанні норм Угоди про асоціацію з ЄС. Також Латвія заявила про готовність відновити політику Східного партнерства в контексті ще більших європейських устремлінь нашої країни.

Варто зазначити, що сьогодні була підписана третя декларація з країною-членом Євросоюзу. Раніше вже були підписані декларації з Литвою і Польщею.

Раніше "Коментарі" писали, що до амбітної мети — стати членом Євросоюзу — Україна планує прийти за наступні 5-10 років. Такої позиції дотримується глава українського уряду Денис Шмигаль. За словами політика, Україна вже давно готова стати одним з членів-партнерів ЄС. Шмигаль підкреслює, що занадто висока вартість вже оплачена за цю можливість — життя сотень загиблих солдатів на Донбасі у війні з Росією. Говорячи про часові рамки, прем'єр-міністр припускає, що найближчі 5-10 років дозволять Україні вступити в Європейський Союз. Більш того, схожі амбіції держава демонструє і щодо вступу в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

8 травня 2021, 22:53

Укроглупцы-сообщаю вам,что через 5 лет гейросоюза не будет.Так что вы опять лоханулись.Первый-при мазепе,второй-сейчас.Больше История вам шансов не даст-сгинете,как динозавры!!!


Новини