Головна Новини Політика зовнішня політика Шмигаль розповів, коли Україна стане членом Євросоюзу: чи реально це
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, коли Україна стане членом Євросоюзу: чи реально це

Членство України в ЄС залежить від 27 інших держав

22 березня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:

До амбітної мети — стати членом Євросоюзу  Україна планує прийти за наступні 5-10 років. Такої позиції дотримується очільник українського уряду Денис Шмигаль. Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt.

Шмигаль розповів, коли Україна стане членом Євросоюзу: чи реально це

Україна може стати членом ЄС через 5-10 років — Шмигаль. Фото: Global Look Press

За словами політика, Україна вже давно готова стати одним із членів-партнерів ЄС. Шмигаль підкреслює, що занадто висока ціна вже сплачена за цю можливість — життя сотень загиблих солдатів на Донбасі у війні з Росією.

Говорячи про часові рамки, прем'єр-міністр припускає, що найближчі 5-10 років дозволять Україні вступити в Європейський Союз. Схожі амбіції держава демонструє і щодо вступу в НАТО.

"Коментарі" поцікавилися в експертів, наскільки реальними є подібні прогнози від Дениса Шмигаля і на чому вони можуть базуватися за нинішньої кризи на тлі коронавірусної пандемії.

Так, директор Українського інституту політики (УІП) Руслан Бортник вважає, що прогнози можна робити різні. Але це не означає, що вони збудуться.

"Подібні прогнози відіграють роль своєрідного акселератора для якихось реформ, покликаних прискорити рух до ЄС. Мені здається, що завдання поставлене не реалістичне. Ні економічно, ні стратегічно, ні політично ми до членства в Євросоюзі найближчим часом готові не будемо", — зазначає директор УІП.

При цьому Бортник підкреслює, що "прогнозувати й фантазувати наші прем'єри люблять".

"Попередник Шмигаля, Гончарук, наприклад, обіцяв зростання ВВП на 40%, понад 1 мільйон нових робочих місць і залучення 50 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій за 5 років, — нагадує експерт. — Шмигаль у нещодавно представленій Стратегії заявив, що бачить до 2030-го року зростання реального ВВП не менше ніж удвічі, а зростання ВВП на душу населення — не менше ніж до 10 тисяч доларів. Але все це — з області фантазії".

Реальність же, за словами експерта, така: не факт, що ми за 5-10 років отримаємо навіть статус кандидата в ЄС.

"Такі заяви робляться, щоб продемонструвати нашу прихильність до європейського курсу, дати надію суспільству. Але без реальних реформ, одними прогнозами й надіями ми ближче до Євросоюзу не станемо", — резюмує Руслан Бортник.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Євросоюзі знайшли черговий важіль тиску на Росію.

Також на порталі можна дізнатися, наскільки реальним бачать у вітчизняному уряді подвійне громадянство українців із країнами ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

22 березня 2021, 16:52

Наверное опечатка - через 50 - 100 лет.

Бандера

22 березня 2021, 15:04

Когда ЕС развалится, то сразу же единственным членом станет Украина. С таким положением дел в стране-возможен только такой вариант.


Новини