Головна Новини Політика зовнішня політика Ще один союзник Росії підтримав ХАМАС та закликав до штурму Єрусалиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один союзник Росії підтримав ХАМАС та закликав до штурму Єрусалиму

Радикальне ісламське угрупування Талібан, яке контролює Афганістан, підтримало атаку ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня 2023, 18:18 comments2621
Поділіться публікацією:

Представники Талібану, які захопили владу в Афганістані, підтримали атаку ХАМАС на Ізраїль. Про це повідомляють "Коментарі".

Ще один союзник Росії підтримав ХАМАС та закликав до штурму Єрусалиму

Лавров та представник Талібану

"Якщо мусульманські країни, які є сусідами з Ізраїлем, нададуть нам право проходу, ми підкоримо Єрусалим", — передають ЗМІ заяву представника Талібану.

"Талібан" — ісламістський радикальний релігійно-політичний воєнізований рух, заборонений у багатьох країнах світу, терористична організація, що зародилася в Афганістані серед пуштунів у 1994 році, що правила Афганістаном з 1996 по 2001 рік і повернулася до влади в 2021 році.

Нагадаємо, що після повернення Талібану до влади в 2021 році через виведення військ США з Афганістану Росія переглянула свої відносини з талібами. З риторики офіційної Москви зникли визначення представників руху, як "терористів". Більше того, представники Талібану брали участь в офіційних заходах в РФ.

"Вибудовування робочого діалогу з талібами як безальтернативною домінуючою внутрішньополітичною силою Афганістану відповідає інтересам безпеки та економічного розвитку регіону", — заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Нагадаємо, що наразі дії ХАМАСу безоглядно підтримали два союзника РФ — Іран та Сирія.

Тим часом, стало відомо, що могло стояти за атакою ХАМАС на Ізраїль.

Українських біженців у Німеччині поменшає: яке рішення готується ухвалити уряд. Голова окружної ради Райнхард Загер заявив, що біженці з України, які вперше приїхали до Німеччини, більше не повинні отримувати негайних пільг щодо громадянства.

А зірка "Кавказької полонянки" видала порцію брехні про Донбас. Артистка Варлей стверджувала, що мешканців Донбасу "примушували" говорити українською мовою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини