Головна Новини Політика зовнішня політика Самопроголошена Абхазія заявила про підтримку "СВО"
commentss НОВИНИ Всі новини

Самопроголошена Абхазія заявила про підтримку "СВО"

Регіон відторгнутий від Грузії за безпосередньої участі Росії

28 лютого 2023, 16:41 comments4101
Поділіться публікацією:

Так званий міністр закордонних справ самопроголошеної Абхазії Інал Ардзінба заявив про підтримку Росії у війні проти України. Як повідомляють "Коментарі", цю заяву він зробив в ефірі російського пропагандистського Першого каналу у програмі "Велика гра".

Самопроголошена Абхазія заявила про підтримку "СВО"

Абхазія - це Сакартвело

За його словами, Абхазія "цілком підтримує цілі та завдання спеціальної військової операції, про що неодноразово заявляв і президент Абхазії Аслан Бжанія... Очевидно, що для людей, які взяли до рук зброю, сенсом життя є відстояти свободу, і ми це повністю підтримуємо. Жителі Абхазії також взяли до рук зброю і як добровольці борються у складі відповідних підрозділів. Ми здійснюємо моніторинг того, що відбувається, і далі підтримуватимемо наших братів і всіляко допомагатимемо", — зазначив Інал Ардзінба.

Нагадаємо, що Абхазію було відторгнуто від Грузії в 1992-1993 роках за безпосередньої силової участі Росії. Більшість населення, у тому числі більша частина грузинського населення (понад 200 тис. осіб), була змушена залишити Абхазію внаслідок етнічних чисток, які проводилися під час та після конфлікту. В результаті чисельність населення Абхазії скоротилася майже втричі. Згідно з переписом населення Абхазії, проведеним у 2011 році, чисельність населення становила 240 705 осіб. Чисельність абхазів в Абхазії за цим самим переписом досягла 122,1 тис. чол. чи 50 % населення республіки. Переважній більшості нинішнього населення в період до офіційного визнання Абхазії з боку Росії було надано російське громадянство.

Керівництво Грузії наполягає, що після поразки РФ у війні в Україні у мирному договорі має бути передбачено повернення Абхазії та Південної Осетії Грузії.

Нагадаємо, що Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з РФ. А у російських пропагандистів трапилася істерика після успішної атаки ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини