Головна Новини Політика зовнішня політика Розгубленість Кремля: експерт про виступ Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Розгубленість Кремля: експерт про виступ Путіна

Щорічне послання Володимира Путіна Федеральній раді 21 квітня 2021 року було рутинним, каже юрист Вадим Трюхан

21 квітня 2021, 21:41 comments1381
Поділіться публікацією:

Багато українців із настороженістю чекали щорічного звернення російського президента Володимира Путіна до уряду РФ. Все тому, що чимало інсайдів стосувалися України й Донбасу. Втім, юрист-міжнародник Вадим Трюхан в особистій колонці на порталі "Коментарі" назвав виступ Путіна досить рутинним.

Розгубленість Кремля: експерт про виступ Путіна

Юрист Вадим Трюхан про виступ Путіна. Фото з відкритих джерел

Свою позицію Трюхан пояснює тим, що Путін жодного разу не натякнув на будь-які "круті повороти" у внутрішній чи зовнішній політиці. Навіть про російсько-український конфлікт не було сказано ані слова.

"По Україні жодного субстантивного речення. Лиш натяки про те, що було колись. Про ОРДЛО годі й говорити. Наче їх і не існує", — говорить юрист.

На думку Вадима Трюхана, це може означати лише одне — щодо Донбасу в Кремлі поки немає ніякого остаточного рішення. І, швидше за все, така позиція свідчить про те, що масштабної війни з РФ Україна чекати поки не варто.

Здебільшого, нагадує експерт, Путін під час виступу зосередився на питаннях, які стосувалися буденних для Росії речей. Це і коронавірус, і соціально-економічні теми.

"Після перших двох блоків захотілося, щоб головний спікер Москви поставив крапку і пішов з трибуни. Ще більше, щоб тим, про що говорив більше години, займався далі всередині власної країни", — стверджує Вадим Трюхан.

Варто уточнити, що перші дві частини звернення російського президента справді були об'ємними. Про боротьбу з ковідом Путін розмірковував понад 20 хвилин, на тему "соціалки" і економіки — майже годину.

При цьому Трюхан зазначає, що в другому блоці Володимир Путін практично "фантазував", адже здавалося, ніби він говорить не про Росію, а про Японію, Південну Корею чи навіть Швейцарію.

Виступ стосовно міжнародних питань у Путіна зайняв менше 10 хвилин.

"Тут нічого нового, — резюмує юрист. — Цього разу, правда, без мультяшних ракет, ядерних бомб тощо. [...] Втім риторика, нехай і м'якша, ніж раніше, але все одно войовнича. І знову все, як завжди, — з ніг на голову. Виявляється, це Росії погрожують, їй хамлять, всюди воєнні / державні перевороти влаштовують...".

Єдиний конструктив, який Трюхан помітив у цій частині виступу, стосувався нібито бажання РФ "налагодити хороші відносини" з міжнародними партнерами.

Також юрист зазначив, що нинішній виступ Путіна загалом відбувся "без ентузіазму".

Вадим Трюхан звертає увагу на часте покашлювання і заїкання російського президента. Мляво "зустрічав" окремі частини звернення і наявний зал глядачів.

"Таку промову можна було зробити і рік тому, і десять. Нічого проривного. Тільки перший її блок, в частині пандемії, демонстрував, що вона таки стосується цього року", — підбиває підсумки Трюхан.

На його думку, це свідчить про серйозну кризу всередині Кремля, а ймовірно, навіть про розгубленість. Плюс експерт упевнений, що Путін намагається "зберегти імідж" перед віртуальним кліматичним самітом і ймовірною зустріччю із Джозефом Байденом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку фахівців, Путін обійшов стороною тему України і ОРДЛО.

Також на порталі ви можете дізнатися, як досвідчений дипломат оцінює ідею Володимира Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

22 квітня 2021, 07:29

Это тот иксперд, что живет на канале ОРТ, где его регулярно макают в дерьмецо? И денежки агрессора ему не пахнут?


Новини