Головна Новини Політика зовнішня політика "Російська територія": як в Україні відреагували на заяву Білорусі про Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

"Російська територія": як в Україні відреагували на заяву Білорусі про Крим

У МЗС України сподіваються, що білоруська держава продовжує підтримувати територіальну цілісність нашої країни

10 листопада 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Вітчизняне МЗС попереджує  посадовців сусідньої білоруської республіки від того, аби визнавати  національний  Кримський  півострів територією Росії.  Про це  інформує прес-секретар відомства  Олег Ніколенко, пише "УНІАН".

"Російська територія": як в Україні відреагували на заяву Білорусі про Крим

МЗС України відреагувало на заяви білоруської сторони (фото з відкритих джерел)

 За його словами,  у відомстві  почули висловлювання  керівника дипломатичного відомства сусідньої країни.  Ми дотримуємося думки, що офіційна позиція Білорусії не змінилась і вона підтримує суверенітет і територію України в межах  її міжнародно-визнаних кордонів.

Білоруські владці хочуть змінити підхід країни щодо  признання тимчасово окупованого Криму  частиною РФ. Але цей крок призведе до непередбачуваних наслідків для добросусідських відносин  наших двох країн.  Ми віримо, що в Мінську  усвідомлюють це хибне рішення і надалі не будуть допускати кроків, які йдуть всупереч до існуючих норм міжнародного права,- резюмував Ніколенко.

За інформацією  російського медіа "РИА Новости", очільник білоруського МЗС Володимир Макей  назвав Кримський півострів  російським.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на польсько-білоруському кордоні гаряче: у Польщі згадали "зелених чоловічків" у Криму. Нелегальні мігранти, які за підтримки білоруських служб намагаються прорвати білорусько-польський кордон, пішли в неділю атакою на польських військовослужбовців.  Раніше Варшава повідомила, що стурбована ситуацією, яка вже кілька місяців спостерігається на польсько-білоруському кордоні. Тому було ухвалено рішення на допомогу прикордонникам направити близько 10 тисяч польських військовослужбовців, які також несуть службу на кордоні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини