Головна Новини Політика зовнішня політика Російський дипломат переселився з посольства до будівельного вагончика
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський дипломат переселився з посольства до будівельного вагончика

В Австралії назвали це захопленням земельної ділянки

23 червня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

У відповідь на рішення австралійської влади про розірвання договору оренди земельної ділянки, на якій росіяни планували побудувати своє посольство, російський дипломат зайняв будівельний вагончик. Він розташований на цій ділянці, виселити росіянина поки не можуть, оскільки він має дипломатичний статус, що гарантує його недоторканність. Про це повідомляють "Коментарі".

Російський дипломат переселився з посольства до будівельного вагончика

Нове житло російського дипломата

Дозвіл на оренду Росією ділянки для будівництва нової будівлі посольства у Канберрі було скасовано парламентом 15 червня.

Як заявив тоді прем'єр-міністр Ентоні Албаніз, рішення було винесене "на користь національної безпеки Австралії". За його словами, до цього уряд отримав чіткі рекомендації щодо безпеки щодо ризиків, які представлятиме російська присутність у безпосередній близькості (менш ніж за півкілометра) від будівлі парламенту в Канберрі. При цьому влада Австралії підкреслила, що йдеться не про заборону на присутність російського дипломатичного представництва в Канберрі, а лише про будівництво посольства поряд із парламентом країни.

Договір оренди з Росією було укладено у 2008 році на 99 років, проте за цей час російська сторона так і не розпочала будівельних робіт, передає The Australian. Тому Національне управління капітального будівництва видало розпорядження щодо звільнення ділянки. Суд визнав це рішення незаконним, після чого в суперечку втрутився уряд.

23 червня посольство РФ в Австралії звернулося до Верховного суду із позовом про збереження договору на оренду нової ділянки землі у Канберрі. Однак за кілька днів до цього російський дипломат, по суті, оселився на території ділянки – він поставив на захопленій ділянці вагончик для робітників, де проживає вже кілька днів. Поліція Австралії заявила, що не може його виселити, оскільки він має дипломатичний імунітет, але веде стеження за чоловіком.

У свою чергу глава уряду Австралії зазначив, що присутність російського дипломата на ділянці "не загрожує національній безпеці", особливо в умовах австралійської зими, коли на вулиці холодно (Австралія знаходиться в південній півкулі і зараз там зима).

Тим часом, у Генштабі відповіли – чи задіяні у контрнаступі основні військові сили.

ЗСУ отримають перші високоточні бомби GLSDB.

А президент Польщі порівняв Росію з диким звіром-людожером, Медведєв пригрозив йому стратою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини