Головна Новини Політика зовнішня політика Російська армія біля українського кордону: Кулеба назвав кінцеву мету Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська армія біля українського кордону: Кулеба назвав кінцеву мету Путіна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Путіну вже не потрібні розмови, він тепер хоче отримати бажаний результат

28 грудня 2021, 10:12 comments1101
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів про тактику Кремля, коли російським керівництвом надається команда стягувати війська до українського кордону. Міністр упевнений, що поки що план Москви не спрацював. Як повідомляє портал "Коментарі", своїми міркуваннями Дмитро Кулеба поділився в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Російська армія біля українського кордону: Кулеба назвав кінцеву мету Путіна

Дмитро Кулеба Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр погодився з тим, що з Росією справді почали розмовляти, до її думки дослухатися, але це сталося не зараз, а ще у 2015-2016 роках, коли Кремль розпочав свою операцію у Сирії. Ось тільки далі за розмови справа не просунулась і реалізувати ті плани, на які розраховували в Кремлі, так і не вдалося.

Дмитро Кулеба вважає, що стягуючи війська до українського кордону Володимир Путін має на меті домогтися від розмов, від шантажу бажаного результату.

За словами глави МЗС України, одна із вимог Путіна, про яку він заявляє публічно, стосується "гарантій безпеки". Російський президент хоче, щоб США та НАТО запевнили Кремль у тому, що Альянс не розширюватиметься на схід і фактично відмовиться від центральної Європи. До того ж усі говорять про те, що Москва просить США гарантувати нерозширення на схід, але є ще одне ультимативне прохання про те, щоб США припинили збільшувати військову міць у країнах-членах НАТО.

Дмитро Кулеба вважає, що США та НАТО не погодяться з вимогою Володимира Путіна, бо якщо таке станеться, то це буде найбільшим приниженням Альянсу з моменту його створення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Кулеба розповів про російську загрозу, яка за останній місяць лише збільшилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини