Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба: якщо місяць тому були за два міліметри від червоної межі, то зараз ми в одному міліметрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба: якщо місяць тому були за два міліметри від червоної межі, то зараз ми в одному міліметрі

Дмитро Кулеба вважає, що завдяки дипломатам вдається знижувати градус напруги на українсько-російському кордоні.

28 грудня 2021, 09:14
Поділіться публікацією:

У плані безпеки 2020-й рік для України був набагато успішнішим, не було таких загроз, які виникли у 2021 році через наростаючу російську загрозу. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба: якщо місяць тому були за два міліметри від червоної межі, то зараз ми в одному міліметрі

Дмитро Кулеба Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Щодо рівня загрози за останній місяць, то, на думку Дмитра Кулеби, він у рази виріс, але червону риску ще не перейдено. Для більшого розуміння дипломат навів приклад термометра, на якому є червона позначка 37 градусів. Так ось за грудень Україна дуже сильно наблизилася до цієї позначки, але її ще не перетнула. Тому дипломатичний корпус активно працює у зв'язці з міжнародними партнерами, щоб російська військова загроза не почала зростати.

Глава МЗС уточнив, що справді ризик військової загрози з боку країни-агресора нікуди не зник. Але нікуди не зникли механізми дипломатичного впливу на Росію. У цьому напрямку офіційний Київ і Захід активно працюють.

"Якщо ми місяць тому були, скажімо, за два міліметри від червоної межі, то зараз ми в одному міліметрі", – зазначив Кулеба.

Він додав, що ризик російського вторгнення дійсно не вдалося прибрати, але завдяки дипломатам вдається стримувати градус напруженості, який виник на сході країни. Загроза не зростає.

За словами Дмитра Кулеби, шантаж Путіна, який той використовує, застосовуючи військову силу, полягає не в тому, щоб почати активні переговори, на рівних говорити зі світовими лідерами, а в тому, щоб з цих розмов вичавити максимум для себе.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сергій Лавров розповів про "маленьку війну", що готується в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дик

28 грудня 2021, 09:36

Сухари суши,бандера недобитая,на Колыме пригодятся...


Новини