Головна Новини Політика зовнішня політика Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на росТВ - очільник Мін'юсту про позов РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на росТВ - очільник Мін'юсту про позов РФ проти України

З юридичної точки зору, впевнений Малюська, Росію чекає поразка

22 липня 2021, 16:49
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства юстиції України Денис Малюська вважає, що Росія сплутала Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) з шоу на російському телебаченні. У відомство російська влада звернулися з позовом проти України. Про це голова Мін'юсту написав на сторінці в Facebook.

Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на росТВ - очільник Мін'юсту про позов РФ проти України

Денис Малюська - фото з відкритих джерел

"Судячи з пресрелізу Генпрокуратури країни-агресора та їхнього ж МЗС, Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на російському телебаченні — у заяві до суду виклали всі міфи російської пропаганди", — написав Малюська.

При цьому міністр підкреслив, що "зовсім безглуздим" такий вчинок Москви назвати не можна, оскільки тепер у РФ "з'явиться додатковий медіа-майданчик для "промивання" мізків і медіа-привід". Однак, з юридичної точки зору, впевнений Малюська, Росію чекає поразка.

Росія сплутала ЄСПЛ з шоу на росТВ - очільник Мін'юсту про позов РФ проти України - фото 2

Нагадаємо, що міжнародна спільнота стоїть на вухах: російська влада звернулася до Європейського суду з прав людини з позовом проти України. На їхню думку, наша країна порушує Європейську конвенцію, яка прописує права людини.

Судячи з кількості тим, зібраних в одному позові, росіяни дуже довго і ґрунтовно готували це звернення. Цікаво, що Україні пригадали навіть загибель мирних людей на Майдані під час Революції Гідності, при цьому біглий президент Віктор Янукович, який виїхав після цих подій з країни, до сих пір знаходиться в Росії.

Нардеп V, VI і VII скликань, ексзаступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко впевнений, що подібні потуги росіян носять пропагандистський характер. А аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень, представник Національної платформи для діалогу про мир і безпечну реінтеграцію Юлія Тищенко передбачає, що ми бачимо реакції Росії щодо судових процесів в ЄСПЛ проти самої РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини