Головна Новини Політика зовнішня політика Росія присоромила Німеччину, нагадавши про її «нацистський борг» перед росіянами
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія присоромила Німеччину, нагадавши про її «нацистський борг» перед росіянами

Посол Росії у ФРН нагадав Берліну про їхню моральну та історичну відповідальність перед РФ

15 вересня 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

Сергій Нечаєв назвав червоною лінією для Берліна постачання Києву летальної зброї. Про це посол РФ у Федеративній Республіці Німеччина (ФРН) заявив в інтерв'ю газеті "Известия".

Росія присоромила Німеччину, нагадавши про її «нацистський борг» перед росіянами

Посол Росії у ФРН Сергій Нечаєв Фото: із відкритих джерел

Він наголосив, що така військова допомога летальною зброєю свідчить про перетин ФРН Рубікону, який лише поглиблює її співучасть у конфлікті та збільшує кількість жертв. На думку Нечаєва, Німеччина не мала права "з урахуванням моральної та історичної відповідальності" її перед російським народом "за злочини нацизму у роки Великої Вітчизняної війни" перетинати цю "червону лінію", однак зробила це, через натиск "англосаксонських союзників по НАТО".

Посол Росії наголосив, що риторика Німеччини, як і раніше, є агресивною по відношенню до РФ та "будується на звинуваченнях Москви у всіх смертних гріхах", а також звинуватив ФРН у руйнуванні "унікальних" відносин між цими країнами, які довгі роки вибудовувались на фундаменті примирення німецького та російського народів після Другої Світової війни.

Також, Сергій Нечаєв пожалівся на те, що в Берліні звучать "окремі голоси, що взивають до розуму" і що в Росії їх чують, однак "погоди вони не роблять", оскільки Німеччина й далі лишається однією з країн-ініціаторів санкцій для РФ.

Нагадаємо, що нещодавно "Коментарі" писали про те, що Німеччина готова до повної відмови від російського газу. Для цього, ФРН встановила для імпорту зрідженого газу термінали на північному узбережжі своєї країни, а також збільшує виробничі потужності власних вугільних електростанцій. Такі шляхи вирішення енергетичної кризи канцлера Німеччини підтримала Асоціація міст та муніципалітетів ФРН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини