Головна Новини Політика зовнішня політика Шольц заявив, що ФРН готова до припинення постачання газу з росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц заявив, що ФРН готова до припинення постачання газу з росії

За словами канцлера, Німеччина знайшла способи замінити російське блакитне паливо

11 вересня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна та Європа готові до того, що росія припинить постачання газу на 100%.

Шольц заявив, що ФРН готова до припинення постачання газу з росії

Олаф Шольц

Про це пише Bloomberg

За словами канцлера, ФРН встановила термінали на північному узбережжі Німеччини для імпорту рідкого газу, крім того, використовуються виробничі можливості вугільних електростанцій, а на початку наступного року уряд зможе використовувати інші атомні електростанції південної Німеччини.

У той же час Асоціація міст та муніципалітетів Німеччини не погоджується з такою оцінкою ситуації пана Шольца. Там наголошують: країні загрожує енергетична криза.

Ми раніше писали, що громадяни ФРН здебільшого виступають за продовження підтримки Києву у війні проти Росії, навіть якщо це призведе до зростання цін за енергоносії. Такі дані отримано в результаті опитування німецького видання ZDF. Згідно з ним, близько 70% респондентів виступили за те, щоб Берлін надавав допомогу Україні. Більше 20% опитаних відповіли на це питання негативно, мовляв, якщо ціни на газ та електрику злетять, федеральний уряд має відмовитись від подальшого сприяння Києву.

За продовження підтримки переважно виступає електорат Соціал-демократичної (82%), Вільної демократичної партії (74%), Партії зелених (97%), ХДС/ХСС (73%) та політичної сили “Лівий” (59%).

Протилежна ситуація серед виборців "Альтернативи для Німеччини". Серед них тих, хто співчуває Україні, лише 30%. Варто зазначити, що цю політичну силу характеризують як націоналістичну, правопопулістську та євроскептичну.

Видання зазначає, що результати опитування громадян Німеччини порівняно з липнем не змінилися. 40% респондентів, як і раніше, виступають за посилення військової підтримки України з боку західних країн, 30% висловилися за військову участь і близько чверті опитаних хочуть скорочення військової допомоги.

Загалом, за даними Центру економічної стратегії, станом на перше вересня Німеччина надала Києву допомогу на суму 1,4 млрд дол. Усього на початок осені грантів та кредитних коштів від міжнародних донорів український уряд отримав на суму 17,4 млрд дол.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини