Головна Новини Політика зовнішня політика Росія планує захопити Маріуполь і Бердянськ, - генерал
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує захопити Маріуполь і Бердянськ, - генерал

Такі довгострокові плани країни-агресора

5 квітня 2021, 10:30 comments1580
Поділіться публікацією:

Американський генерал і колишній командувач військами НАТО в Європі Бен Ходжес розповів про довгострокові плани Росії щодо захоплення Маріуполя і Бердянська. Це потрібно Кремлю для того, щоб повністю "відірвати" Україну від території окупованого Криму. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Уніан".

Росія планує захопити Маріуполь і Бердянськ, - генерал

Вiйна на Донбасi

За його словами, країна-агресор хоче повністю "відрізати" материкову Україну від узбережжя Чорного моря і Криму, а для цього в Москві планують захопити Маріуполь і Бердянськ. Він заявив, що Кремль ставить стратегічним завданням дестабілізацію ситуації в Україні й тиск на президента Володимира Зеленського для того, щоб він приймав рішення, вигідні Росії.

Генерал сказав, що в довгостроковій перспективі Росія збирається ізолювати Україну від Чорного моря і пробиватися до Одеси. Першими цілями країни-агресора військовий назвав Маріуполь Донецької області та Бердянськ Запорізької області. Він зазначив, що США абсолютно чітко показують Росії те, що суверенітет України повинен бути відновлений, а окуповані території Донбасу та Криму — звільнені.

Також військовий заявив, що повернення тимчасово окупованих територій України не відбудеться швидко, проте над цим необхідно працювати, що Україна і робить, а США її в цьому підтримують.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про можливість введення комендантської години в Україні.

Читайте також про візит президента Зеленського до Катару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.unian.net
comments

Обговорення


Новини