Головна Новини Політика зовнішня політика Росія не буде поглинати Донбас: військовий експерт пояснив, чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не буде поглинати Донбас: військовий експерт пояснив, чому

У російському уряді хочуть максимально русифікувати окуповані території Донбасу, щоб потім повернути Україні

14 травня 2021, 20:13 comments1648
Поділіться публікацією:

Офіційна Москва хоче зробити з самопроголошених республік на Донбасі новий вид "зброї". На такі висновки наштовхує виступ військового експерта Олега Жданова, який пояснив, чому в РФ не будуть приєднувати окуповані території Луганської та Донецької областей. Фахівця цитує "Україна 24".

Росія не буде поглинати Донбас: військовий експерт пояснив, чому

Військовий експерт Олег Жданов. Фото: Телеграф

Жданов упевнений, що, зрештою, Кремль планує повернути Донбас Україні. Однак робити це російська сторона буде винятково на своїх умовах.

На думку експерта, русифікація самопроголошених республік максимально вигідна Москві. Все тому, що повернути ці території України можна буде із допомогою так званої "федералізації".

Олег Жданов пояснює, що для Путіна максимально комфортним буде співіснування України і Донбасу в якості території з "особливим статусом" для останнього. Таким чином збільшується кількість можливостей для маніпуляцій з боку Росії і посилення кремлівського впливу на український уряд, вважає військовий експерт.

Саме тому, впевнений Жданов, РФ не буде приєднувати Донбас або офіційно визнавати його незалежність. Видача паспортів місцевих жителів і максимальне перетворення інфраструктури в російські об'єкти — чергові сходинки в спробі перетворити окуповані території на інструмент маніпулювання, каже фахівець.

На його думку, така політика Росії є глибоко продуманою стратегією щодо української держави.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, на що, як вважає Путін, поступово перетворюють Україну із допомогою впливу західних партнерів. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як завуальовані погрози українській стороні від Путіна оцінюють вітчизняні експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини