Головна Новини Політика зовнішня політика РФ почала погрожувати нейтральній Ірландії: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ почала погрожувати нейтральній Ірландії: причини

Росія через війну в Україні почала погрожувати Ірландії, яка не входить до НАТО і є нейтральною країною

29 квітня 2023, 18:01 comments1929
Поділіться публікацією:

Посольство Росії в Дубліні заявило, що Ірландія ризикує вважатися стороною війни в Україні, якщо висловлює підтримку таким добровольцям як ірландець, який загинув під Бахмутом. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на "Європейську правду".

РФ почала погрожувати нейтральній Ірландії: причини

Ірландія не є членом НАТО

У коментарі посольства Росії від 28 квітня зазначили, що звернули увагу на слова віце-прем'єра, міністра закордонних справ Міхола Мартіна, який висловив співчуття родині загиблого під Бахмутом Фінбара Кафферкі та назвав його "молодою людиною з чіткими принципами". У посольстві РФ заявили, що не знають нічого про Фінбара та його принципи та переконання, але він воював в іншій країні і "значною мірою це влада Ірландії та медіа відповідальна за його загибель", тому що "антиросійська пропаганда" і нібито спотворена інформація про війну підштовхнули ірландця до такого рішення.

"Ми також не знаємо, чи означає коментар пана Мартіна підтримку участі ірландців у бойових діях в Україні. Але знаємо, що якщо це так, то Ірландію можна буде вважати безпосереднім учасником конфлікту з усіма наслідками, що випливають", — заявили в посольстві РФ.

Голова парламентського комітету закордонних справ Чарлі Фланаган у відповідь на цю заяву закликав вислати російського посла з країни.

"Ось загрозлива, залякуюча і крижана заява від російського посольства в Дубліні. Такі ворожі заяви — неприйнятні. Вже давно настав час попросити посла Філатова і його команду покинути нашу країну", — відреагував він.

Ірландія прагне незалежності у зовнішній політиці, тому не є членом НАТО і давно проводить політику військового нейтралітету.

Тим часом, Україна надіслала ноту протесту Польщі: що сталося.

Контрнаступ відкладається, тому що чекаємо на F-16: відповідь Зеленського.

Польський уряд принизив російських дипломатів: реакція Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

retret

29 квітня 2023, 18:33

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club


Новини