Головна Новини Політика зовнішня політика Режим тиші на Донбасі: чи підтримала пропозицію Росія (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Режим тиші на Донбасі: чи підтримала пропозицію Росія (ВІДЕО)

Мінський процес для Росії — ще один інструмент у гібридній війні, вважають в ТКГ

31 березня 2021, 20:01
Поділіться публікацією:

Російські дипломати в Тристоронній контактній групі відмовилися повторно оголосити режим повної бойової тиші на лінії розмежування в ОРДЛО. Така невтішна інформація була озвучена одним із представників вітчизняної делегації в ТКГ Сергієм Гармашем, повідомляє "Україна 24".

Режим тиші на Донбасі: чи підтримала пропозицію Росія (ВІДЕО)

Росія відмовилася підтримати перезавантаження режиму тиші на Донбасі. Фото: Інформатор

За словами Гармаша, Росія була в меншості, але це не завадило їй заблокувати таку просту домовленість. Українську пропозицію про двостороннє припинення обстрілів, озвучену Леонідом Кравчуком, підтримали представники місії ОБСЄ. Однак російська делегація заявила, що угода про "режим тиші" існує ще з літа минулого року, тому в її повторенні Москва не бачить сенсу.

Сергій Гармаш вважає, що переговорний процес у цій частині необхідно певним чином "перезавантажити". Адже, за словами представника ТКГ, документальні підтвердження режиму припинення вогню існують, але вони далекі від фактичної реальності.

При цьому Гармаш підкреслює, що все знову ж таки впирається в Росію. Саме представники РФ не виявляють ніякої зацікавленості для досягнення загального результату. Сергій Гармаш вважає, що росіяни можуть використовувати "Мінські домовленості" (і ТКГ в тому числі) як частину власної інформаційної війни.

При цьому, на думку Гармаша, Мінськ як майданчик для переговорів необхідно зберігати. Представник української делегації впевнений, що в результаті Росія все ж витратить більшість економічних ресурсів (насамперед через світові санкцій) і нарешті перестане блокувати роботу ТКГ.

Як стало відомо із повідомлення пресслужби вітчизняної делегації, рішенням Росії незадоволений і Леонід Кравчук. Перший український президент не може зрозуміти, чому представники РФ не намагаються зберегти людські життя, погоджуючись на дієві способи це зробити. Також українська делегація опублікувала список вимог, озвучених російській стороні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляло, що в Кремлі заговорили про можливе "відновлення" війни на Донбасі. Що мали на увазі представники уряду Росії, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі можна прочитати про те, що може чекати Україну, якщо вона погодиться на умови РФ щодо Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

1 квітня 2021, 06:29

Украина не важна. Мнение народов Украины никто не учитывает. Весь приоритет у интересов США в этом регионе.

Брат

31 березня 2021, 19:56

Какие,к черту,"человеческие жизни"-лицемеры!! Нацистский укрорежим уже уничтожил больше,чем война на Донбассе!! И далее,России надоела хитрозадость Украины,не выполнение условий,подписанных Украиной соглашений.Да и хитрозадость подлого Запада,кинувшего Януковича,Россию после подписания соглашений.Так что Россия никому ничего не должна,в отличии от Запада и Украины.А долги надо отдавать.


Новини