Головна Новини Політика зовнішня політика Разумков – стартував: експерти розповіли, які шанси на успіх у екс-спікера
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков – стартував: експерти розповіли, які шанси на успіх у екс-спікера

Екс-глава українського парламенту Дмитро Разумков оголосив, що починає формувати свою команду, з якою піде на вибори

13 грудня 2021, 17:31 comments1987
Поділіться публікацією:

Екс-спікер парламенту Дмитро Разумков оголосив у понеділок, 13 грудня, що починає збирати команду однодумців. Пообіцяв особисто приїхати в кожну область для відбору найкращих кандидатів. Що можна сказати про це звернення? Які перспективи Розумкова? У цих питаннях в ексклюзивному інтерв'ю порталу "Коментарі" допомогли розібратися наші експерти.

Разумков – стартував: експерти розповіли, які шанси на успіх у екс-спікера

Дмитро Разумков. Фото: Українська правда

Разумков має великі шанси стати конкурентом Зеленського на президентських виборах

Політтехнолог, фахівець із антикризових кампаній Денис Богуш вважає, що Разумков зробив досить сильну заявку.

"Колишній спікер Верховної Ради має величезний потенціал на сьогоднішній момент. Причому багато забирає у президента Зеленського та "слуг", бо асоціюється із цією командою. І люди, які голосували за Зеленського, але розчарувалися в ньому, при цьому не бажаючи голосувати за Порошенка та інших, звісно, перейдуть до Разумкова. І, якщо він почне робити правильну кампанію – їздити регіонами, спілкуватися з людьми, особисто збирати команду – то зможе набрати зі своєю політсилою 10-15%. Він уже на старті має близько 7%. З огляду на те, що ще нічого не почав робити", – пояснює експерт.

На думку Дениса Богуша, перспективи у Разумкова точно більші, ніж у Смєшка, Гройсманам.

Він має доступ практично на всі телеканали (крім плюсів). І якщо в нього добре вкласти, зробити гарну кампанію, вона має великі шанси стати конкурентом Зеленського на президентських виборах", – упевнений експерт.

Якщо Розумкову обмежити доступ до телеканалів, на яких він зараз з'являється, рейтинг дуже швидко може повернутися до вихідної точки

За словами політтехнолога Бориса Тізенгаузена, сьогоднішнє звернення Разумкова – це масштабування його майбутньої політсили в рамках усієї країни.

"Як робиться за методичками. У кожній області має бути присутність, залучення місцевих еліт, авторитетних людей. Але на це потрібне серйозне фінансування. Плюс – мають бути серйозні аргументи переконання: чому люди, які були у якихось політичних проектах, мають перейти до Раузмкова. І тут може бути проблема, – вважає політтехнолог. – Якщо подивимося останні рейтинги, то видно, що Разумков впевнено стартанув, зафіксувався на 7%. Але руху далі нема. Реактивний набір відсотків пов'язаний з тим, що екс-спікер вийшов на протестність, критикує владу, якою нещодавно був. Але поки що я не бачу подальших точок зростання для політсили Разумкова".

Борис Тізенгаузен пояснює: Разумков зараз не перебуває в активній політичній позиції. Коли був спікером, міг щодня генерувати інформаційні приводи, висловлювати думку щодо того чи іншого приводу. Тепер він є фактично рядовим депутатом ВР.

"І, якщо Разумкову обмежити доступ на телеканали, на яких він зараз з'являється, рейтинг дуже швидко може повернутися у вихідну точку – близько 1,5%, – прогнозує експерт. – Тож зараз завдання Разумкова – переконати представників місцевих еліт у тому, що він і надалі розвиватиметься, що у нього готові інвестувати якісь спонсори. Але мені здається, що люди на місцях будуть обережними. Тим більше, що до виборів ще пристойно", – зазначає експерт.

Є у Разумкова, на думку Бориса Тізенгаузена, ще одна проблема.

"Коли він був один, він асоціювався і зі своєю майбутньою політсилою. А коли він створив міжфракційне об'єднання, набравши туди колишніх і чинних "слуг народу" і не лише, то тепер тісно пов'язаний з ними репутаційно. І будь-яка неприємність з ними, з представниками МФО "Розумна політика", автоматично відбиватиметься і на рейтингу самого Разумкова та його політсили", – пояснює політтехнолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стали відомі подробиці про набір Разумкова своєї команди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини